Aalborg Basketball Klub vil gerne have fat på flere børn og unge

AALBORG: Det står sløjt til med basketball’ en i Aalborg. Men Aalborg Basketball Klub har ambitioner om på sigt at få skabt en stor klub med en elite-afdeling. Bl.a. derfor holder klubben i disse dage en vintercamp poå Hasseris Gymnasium.

- Vi vil med vores camp gerne sætte fokus på basketball, som ikke bare i Aalborg men i hele Nordjylland har svært ved at slå igennem, siger Schack Esfandi, som er ungdomstræner i klubben.

- Faktisk er det sådan, at skal der spilles kamp, skal vi køre til Aarhus eller Horsens, som de nærmeste steder, siger Schack Esfani.

- Vi vil meget gerne have fat i flere børn og unge mellem 6 og 16 år. Og især mangler vi piger. I dag har vi kun piger nok til et blandet hold 12-17 år, tilføjer træneren.

Svend Ole Jensen
Der er for få piger i basketklubben. Foto: Lasse Sand

I andre større byer går det langt bedre med tilslutningen til basket.

- Det er et godt spørgsmål hvorfor basket har det så svært i Aalborg og resten af Nordjylland. Jeg har ikke svaret, men vi vil gerne sætte en udvikling i gang, som på sigt skal give os en stor klub , som også har en elite-afdeling. Det vil måske tage 5-10 år, inden vi når det mål,siger Schack Esfani.

- Men det skal understreges, at basketball-klubben ikke kun skal være for eliten. Der skal fortsat være plads til alle i klubben, tilføjer han.

For at få gang i udviklingen vil klubben meget gerne have fat på børn helt ned til seks-syv års alderen.

- Skal vi have opbygget en elite-afdeling, skal vi have mange spillere. Jeg vil tro, at det kun én ud af 20, der når eliteniveauet. Og vi vil ikke købe os til en elite-afdeling. Den vil vi selv udvikle, siger Schack Esfani

- Vi har gode trænere, vi har gode faciliteter og forhold og det er billigt at spille i klubben. Derfor er jeg sikker på, at vi her i Aalborg kan få en stor og god basketball-klub med plads til alle. Når det er muligt i andre byer, er det også muligt her, siger han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...