Desserten blev afgørende i den tredje kvartfinale i Bedst i Nordjylland

AALBORG: Nogle af Nordjyllands allerbedste spisesteder kæmper lige nu om titlen og æren i konkurrencen, der allerede er i gang med kvartfinalerne. Restaurant Fusion tog imod Restaurant Uafhængig (Hotel Amerika) i tredje dyst, og den tætte kamp måtte afgøres på sidste ret. Desværre for Aalborg-restauranten, var det rivalerne fra Hobro, der kunne bryde ud i sejrsjubel.

Fusion kom ellers godt fra start med deres snacks. Her vandt de sikkert med deres kreative ret 43-36 over modstanderne. Aalborg-restauranten hev også sejren hjem på forretten, hvor de serverede kongekrabbe, karrysorbet og saltede mandler. Her endte pointfordelingen mere tæt; 39-38.

Camilla Gammelgaard
Der blev knoklet i køkkenerne hele vejen igennem. Foto: Lasse Sand

Derfra gik det ned ad bakke for Fusion. I en tæt duel på hovedretten kunne Restaurant Uafhængig nemlig tage sejren på 42-41 med deres short ribs, solbær, røget marv og rødbede.

De to restauranter lå pointmæssigt side om side, indtil dysten nåede til desserten. Her var dommerne ikke i tvivl om, at gæsterne fra Hotel Amerika skulle have en overbevisende sejr på hele 48-35 med deres ananas, brun farin, french toast og tonkabønner.

Dermed blev stillingen 2-2 samlet, og den intense dyst måtte afgøres på point. Restaurant Uafhængig vandt derfor 164-158, og de er nu klar til semifinalerne, mens Fusion er ude.

- Det var endnu engang rigtig tæt. De to restauranter vandt to retter hver. Men ved fintællingen viste det sig, at Uafhængig havde fået flest point samlet og vandt. Afgørelsen faldt på desserterne, hvor det lykkedes Uafhængig af lave en flot ret med ananas, brun farin, french toast og is lavet på tonkabønner, uddyber dommer Jakob Kanne Bjerregaard.

Han afslutter med en opfordring til at komme til de unikke dyster, hvor de deltagende restauranter giver den en ekstra skalle.

- Begge restauranter viste et højt niveau, og de kun otte betalende gæster havde en flot aften. Jeg undrer mig stadig over, at gæsterne ikke gør alt for at komme til disse dyster. Restauranterne gør sig umage og leverer altid deres bedste, siger han.

Camilla Gammelgaard
Her er det holdet fra Restaurant Uafhængig, der i sidste ende kunne fejre sejren over Fusion. Foto: Lasse Sand
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...