Julie Høncke Keldorff fra FokusHuset er blandt andet med til at markedsføre husets aftenskolekurser og den populære KaffeFair - mød hende her

AALBORG: Julie Høncke Keldorff er en af udviklingskræfterne i FokusHuset. Hun er blandt andet med til at markedsføre den populære KaffeFair og de mange aftenskolekurser, som Fokus Folkeoplysning tilbyder her efter sommerferien. 32-årige Julie Høncke Keldorff er en af de aalborgensere i statistikken, som flyttede hjem til Aalborg igen efter endt uddannelse - hun har læst Litteraturvidenskab ved Københavns Universitet.

Tina Larsen
Foto: Peter Broen

Hvis jeg siger Aalborg, hvad tænker du så?

For mig er Aalborg mulighedernes by. Der er aldrig langt fra idé til handling.

Personligt elsker jeg, at byen har sin egen ordfestival, Ordkraft, fordi en god mand fik en endnu bedre idé for 10 år siden. Eller at du kan vælge frit mellem flere teatre, spillesteder og vinbarer eller gå nogle få hundrede meter og stå midt i park og natur og få et glimt af en vildfaren delfin i fjorden.

Aalborg er heldigvis aldrig rigtigt faldet i grøften af selvtilstrækkelighed, og det gør både, at kulturinstitutioner kan skabe spændende samarbejder, og at det er nemt at komme i snak med mennesker på gaden.

Aalborg er en åben og venlig by.

Tina Larsen
Julie Keldorff er ansvarlig for kommunikation og udvikling hos KaffeFair og Fokus. Foto: Peter Broen

Hvilke steder i byen betyder noget særligt for dig?

Som hundeejer nyder jeg, at der er så mange grønne områder i Aalborg. En af favoritterne er turen til Lystbådehavnen og Vestre Fjordpark, hvor de første kajakker er på vandet en tidlig morgen.

Når Vestbyens livsglæde bliver lidt for højlydt en fredag aften, er der kun en kort køretur til Rensningsanlægget i Mølholm, hvor der også er den smukkeste fjordnatur og små søde kolonihavehuse.

Jeg holder også af Aalborg Teater og deres impro shows, 3. Stop fra Gug. Der opstår en helt særligt kontakt mellem skuespillerne og publikum. Der er faktisk mange steder i Aalborg, hvor liveformatet lever. Der er livemusik i barer og cafeer, og jazzen er ved at bide sig fast i byrummet, som på Fløs i Reberbansgade. Det sted står på min liste.

Hvordan tager aalborgenserne imod de mange tilbud fra aftenskolen - og hvorfor er de vigtige?

Jeg tror, at mange under coronaen har oplevet, hvor værdifuld vores fritid er, når det hele er løbet lidt i ét. Vores tilbud i aftenskolen handler om at få mere kvalitetstid i hverdagen og opdage, at man får et interessefællesskab med i pakken.

Jeg bliver nødt til at tro på, at vi er mange, der savner netop de to ting. De er vigtige for, at vi føler en større livskvalitet og møder nye mennesker, som vi kan dele vores interesser med og som giver os en følelse af at høre til.

Vi har udsendt online sæsonprogram i juli, hvor vi allerede så de første tilmeldinger, så jeg tror, at mange længes efter at komme i gang igen.

Tina Larsen
Foto: Peter Broen

Du er også involveret i udviklingen af den socialøkonomiske KaffeFair - hvad betyder den i en by som Aalborg?

Jeg er nok lidt farvet af, at KaffeFair sorterer under mine arbejdsområder, men jeg oplever, at caféen favner en bredere målgruppe af gæster end de fleste cafeer i byen. Det må også være på grund af de værdier, den står for.

Hvem vil ikke gerne spise et godt måltid mad og samtidig vide, at man med sit køb støtter nogle menneskers mulighed for job og uddannelse? Det er jo et 1:1 forhold, at man som gæst kan sidde midt i de menneskers arbejdsplads og se, at det fungerer; maden, køkkenarbejdet, serveringen.

Det nærvær, og kvaliteten af KaffeFairs råvarer betyder, at det er et sted, mange omtaler med varme og gerne viser frem for udenbys gæster.

I en gammel arbejderby som Aalborg tror jeg også, at mange nordjyder ved hvor meget identitet, der kan ligge i det at have et arbejde.

Hvilke personer i Aalborg betyder noget særligt for dig i dit arbejds- og privatliv?

Mine barndomsveninder - og dem der føles sådan - plus min familie var en stor del af årsagen til, at jeg flyttede tilbage til Aalborg efter endt studie.

Når man så pludselig sidder i Covid19-videomøder med sine kolleger, og der kravler babyer og hunde over skærmen i diverse dagligstuer, lukker det op for endnu flere nuancer af ens kolleger.

Lige nu er jeg optaget af, hvor kanon et markedsføringsteam jeg sidder i, og hvor meget vi har lært om at supplere hinanden gennem forandringer og uvished.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...