Rikke Mølgaard er salgs- og marketingdirektør i Aalborg Lufthavn. Foto: Henrik Bo
Mennesker

I Aalborg kan man både bo i byen og få mudder på støvlerne

Rikke Mølgaard er født og opvokset i Aalborg, men hun valgte efter uddannelsestiden at hive teltpælene op og flytte til København

24. november 2018 kl. 10:00

Efter at være blevet mor til Thomas og Christian, der i dag er 10 og 12 år, er Rikke Mølgaard vendt hjem og har fået stillingen som salgs- og marketing direktør i Aalborg Lufthavn, der for alvor har fået sus under vingerne. Derudover sidder den travle kvinde også i bestyrelsen hos Eico A/S, Nordjyske Medier og Nordsøen Oceanarium og Forskerpark.

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

Min by på godt og på ondt, tryghed og nærvær, hvor langt de fleste mennesker, som jeg holder af, bor.

Hvilke steder i byen betyder noget særligt for dig?

Hasseris Gymnasium er et særligt sted for mig, fordi jeg mindes en fantastisk tid. Det var en tid, hvor jeg følte, at jeg gik fra barn til næsten voksen. Både fagligt og personligt skete der rigtig meget i de år.

Og så står Gug-hallen og KFUM-hallen, som nogle af de bedste og mest mindeværdige steder for mig. Jeg har trænet så ufattelig mange timer håndbold på de halgulve, og de arenaer har givet mig så meget mere end håndbold på højt niveau. Det er her, jeg blandt andet har udviklet mine sociale kompetencer, lært holdspillet på godt og på ondt, og fået dybe venskaber for livet.

Nu kommer jeg igen meget i KFUM-hallen med mine egne drenge, så livet går i ring, eller også reproducerer vi bare det bedste fra vores eget liv. Spørgsmålet er, om min uddannelse eller min sport har betydet mest for min erhvervskarriere. ’Sportens skole’ har i hvert fald fremelsket min disciplin, struktur og vindermentalitet – alt sammen noget, som er ret godt at tage med over i erhvervslivet.

Hun flyttede for en periode til København, men efter hun og hendes mand blev forældre, valgte de at flytte til Aalborg. Foto: Henrik Bo

Hvordan bruger du byen i din hverdag/fritid?

Jeg bruger meget af min fritid med min familie. Det er vigtigt for mig. Om sommeren cykler vi i bådehavnen og får en is. Vi går også ture langs havnefronten. Og så har vi været glade for Vestre Fjordpark – særligt denne sommer med det gode vejr. De mange kulturtilbud, der er i byen, er vi ikke nødvendigvis de bedste til at bruge, for vores weekender er altid fyldt med sport. Så det må komme, når drengene bliver større og har mindre brug for vores engagement i deres skole- og idrætsliv.

Hvad har Aalborg betydet for din karriere?

Aalborg har kort sagt været mit fundament for min karriere. Her gik jeg i folkeskole, på gymnasiet, og jeg er også uddannet cand. merc (med 9. semester i Sydney) fra Aalborg Universitet. Så på den måde oplever jeg, at jeg har fået en god ballast med. Jeg kunne selvfølgelig også have valgt at studere i en anden by, men jeg har altid fundet den problembaserede læringstilgang på AAU berigende. Det udgangspunkt har været værdifuldt i mange karrieremæssige sammenhænge efterfølgende. Men efter at have uddannet mig i Aalborg, var det også vigtigt for mig at komme ud og prøve mig selv af i en anden kontekst. Derfor var København et naturligt valg for mig. Og i dag kan jeg da godt have dage, hvor jeg reflekterer over, hvorvidt min karriere ville have været meget anderledes, hvis vi var blevet boende i København.

Aalborg har været fundamentet for Rikke Mølgaards karriere, da hun både har gået i folkeskole, på gymnasiet og på universitetet her.  Foto: Henrik Bo

Hvordan er det at være kommet hjem til Aalborg, efter du har boet i København?

Vi flyttede tilbage, fordi det var hårdt at være alene med to blebørn i København og samtidig passe to krævende jobs. Vi savnede, at bedsteforældre kunne hente i vuggestuen, og ønskede ikke at bygge vores familieliv op omkring en ’au-pair løsning’.

Aalborg havde udviklet sig meget i de 7 år, vi var væk, og den positive udvikling er stadig godt i gang. Vi kan godt lide nærmiljøet, trygheden og letheden til skole og sport for vores børn, at vi nærmest kan bo i byen, og så alligevel have naturen og mudder på støvlerne, når vi har gået en tur ud til åen med vores hund. Det er de små nære ting, vi sætter pris på. Jeg sad i kø på Lyngby Motorvejen hver morgen og eftermiddag, da vi boende i København – det savner jeg ikke.

Jeg synes dog stadig, at vi kan arbejde lidt med vores udsyn her i regionen, blandt andet ved at udvide vores internationale perspektiv endnu mere. Vi må godt sætte barren højt og tro lidt mere på, at vi sagtens kan.

Til tider kan jeg godt trænge til at indånde beskidt luft og til at se verden i et andet perspektiv. Der fungerer Aalborg Lufthavn som en rigtig god gateway for os. Vi rejser en del i vores familie, for vi sætter pris på kontrasterne i vores liv. Lyden af flyets hjul der igen sættes ned på landingsbanen i Aalborg Lufthavn, og du føler dig helt hjemme igen. Den følelse er meget værd for mig, men det kræver også, at du søger væk og ud for netop at kunne fremkalde den.

Hvilke personer betyder noget særligt for dig i byen i arbejdsliv?

Udover mine gode og dygtige kollegaer i Aalborg Lufthavn, har Brian Toft, Partner og Kreativ chef på reklamebureauet Gotcha, betydet meget for mig. Vi har arbejdet sammen i ni år, hvilket er helt, helt usædvanligt i reklamebranchen. Her er det meget normalt at skifte leadbureau hvert tredje-fjerde år – hvis ikke oftere. Men Brian og jeg har gennem tiden opnået et fælles sprog og en fælles forståelse af, hvad vi forstår ved godt design og god kommunikation, hvilket er meget værdifuldt.

Derudover har min far betydet noget særligt for mig. Han har mange, mange års erfaring i erhvervslivet, og selvom han har rundet de 73 år, er han stadig en af de skarpeste, jeg kender. Han kan på ganske kort tid og ud fra begrænsede oplysninger finde ind til kernen af en problemstilling. Han er den, der kommer tættest på at have været min mentor, om end det aldrig har været formaliseret og struktureret – han er jo min far, så adgangen til ham, da vi boende i København var et telefonopkald, mens jeg gik en tur i den ’Gamle Have’, og nu er det heldigvis bare en kop kaffe, når jeg eller han har noget på hjerte.

Annonceret indhold

Nyeste