Så er det frem med panden og i gang med pandekagerne

AALBORG: Der er ingen undskyldning. Frem med panden, i dag er det den internationale pandekagedag.

Det har den dog ikke altid heddet. Faktisk er pandekagedagen i virkeligheden det som kristendommen har døbt hvide tirsdag.

Hvide tirsdag fejres i hele den kristne del af verden, og alle steder er der knyttet en speciel spise til dagen. I England især, men også i andre engelsktalende lande, har dagen fået sit folkelige navn efter retten, der laves af fine, hvide ting som æg, mel og sukker. Her hedder dagen nemlig Pancake Day, da man laver pandekager af de gode sager, som man nu skal til at undvære i tiden frem til påske. Det skriver kristendom.dk.

Så nu ved du, hvorfor du skal spise pandekager netop i dag. Så er det bare op til dine smagsløg, hvordan pandekagerne skal pimpes. Er det klassikeren med jordbærsyltetøj og sukker? Eller går du all in med flambering i Grand Marnier, masser af appelsinsaft og hakkede mandler? Vi vil gerne anbefale, at man pimper pandekagerne med nutella og masser af vanilleis.

Her bringer vi lige opskriften på den gode pandekage. Husk at finde den gode tålmodighed frem, og at den første altid bliver mærkelig, og derfor er nødt til at blive indtaget med det samme.

Pandekager

125 g hvedemel

3 spsk sukker

1 vaniljestang

3 æg

2,5 dl mælk

1 dl øl, eller hvidtøl

smør til stegning

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...