Ruten til Aalborg Karneval 2023 er nu på plads.
Livet her

I morgen går det løs: Her kommer paraden forbi

26. maj 2023 kl. 10:00

I morgen lørdag går det løs med karneval i Aalborg.

Det farverige optog – som officielt hedder Stjerneparaden – starter vanen tro tre forskellige steder i byen for så ende som et brag af en fest i Kildeparken. Men der er små ændringer et par steder.

Festlighederne starter i Nørresundby klokken 10.00 Mellem Broerne, langs havnen vest for Limfjordsbroen. En halv time senere er der så afgang fra Østerport ved Skibsbyggerivej, mens Haraldslund er tilbage som startsted i Vestbyen klokken 11.00 efter sidste års ændringer grundet Plusbus-arbejdet.

Vi er glade for at være tilbage på Kastetvej, så vi kan gå ad en lige strækning, lyder det fra projektleder Nicolai Kronborg Rytter fra Aalborg Karneval.

Paraden er "linet" op

Ændringerne vækker glæde hos Nicolai Krongborg Rytter, der er projektleder hos Aalborg Karneval.

- Vi er glade for at være tilbage på Kastetvej, så vi kan gå ad en lige strækning fra vest inden paraderne mødes på Vesterbro. I Nørresundby er vi tilbage Mellem Broerne efter nogle år på Nørresundby Torv pga. byggeri og vejarbejde langs havnen. Nørresundby torv har dannet en fin ramme om den tidligste paradestart, ført an af karnevals- kongen eller dronningen, men starten mellem broerne gør der lettere at 'line' paraden op og er til mindre gene for trafikken gennem Nørresundby, siger han til aalborg.nu.

Alle tre startsteder er forsynet med toiletter, som også findes på de forskellige veje ind til Kildeparken.

Midtbyen er uberørt

De tre parader mødes i krydset mellem Vesterbro, Borgergade og Ved Stranden. Herfra går paraden mod syd ad Vesterbro, til den møder Kildeparken, hvor der igen i år vil være opstillet ”kirkegårde” til vogne.

Det betyder, at Limfjordsbroen forventelig vil være åben igen allerede kl. 12.00, ligesom trafikken forhåbentlig kan køre som normalt fra 13-tiden i den østlige del af byen.

Samtidig er det værd at notere sig, at hele Aalborg bymidte – fra Jernbanegade og Prinsensgade i vest til Kjellerupsgade i øst – vil være åben og uforstyrret hele dagen.

Hele Aalborg bymidte – fra Jernbanegade og Prinsensgade i vest til Kjellerupsgade i øst – vil være åben og uforstyrret hele dagen.

Aalborg Karneval – der er Nordeuropas største af sin slags og hører blandt de 10 største i verden – afholdes i år for 41. gang. Temaet er ”Guld, glitter og genbrug” – og cirka 90.000 mennesker forventes at deltage i Stjerneparaden lørdag den 27. maj.

Annonceret indhold

Nyeste