Arkivfoto: Jens Morten
Det sker

I næste uge kan unge komme gratis på museum

Se her, hvor du kan komme gratis på museum i uge 37

08. september 2021 kl. 12:08
Opdateret kl. 12:17

AALBORG: Er du under 27? Så kan du snart få en gang gratis kulturindsprøjtning. K7 er titlen på et nyt landsdækkende initiativ, der giver unge under 27 gratis adgang til kulturen. K står for kultur og 7 står for 7 dage, uge 37 og under 27. Sådan lyder forklaringen på navnet K7.

I Aalborg er det Kunsten og Utzon Center blandt de museer, du kan besøge helt gratis.

Initiativet løber for andet år i træk og følger op på sidste års succes, hvor mere end 8.000 unge benyttede sig af tilbuddet om fri entré.

I år har hele 111 kulturinstitutioner tilsluttet sig initiativet, og det er 40 mere end sidste år. En udvikling, der både vidner om, at kulturlivet er tilbage på fuld skala igen, og at museerne gerne vil i dialog med et yngre publikum, det skriver Golden Days Festival i en pressemeddelelse.

Besøg 100 museer ganske gratis – og vind 7 årskort til dig og dine venner

Landet bugner af museer og kulturoplevelser. Med initiativet K7 får de unge nu mulighed for at opleve museernes mange tilbud uden at skulle have en krone op af lommen. Prisen gør nemlig en forskel og afholder ofte unge fra at indløse billet. Blandt de kulturinstitutioner, der byder de unge gratis inden for, findes bl.a. Trapholt i Kolding, Moesgaard i Aarhus, Bornholms Kunstmuseum og HEART i Herning, Rudolph Tegners Museum i Hornbæk, Louisiana i Humlebæk, ARKEN i Ishøj og Dansk Arkitektur Center i København.

Men ikke nok med, at entréen er gratis. Den unge museumsgæst, der besøger allerflest museer i løbet af uge 37, vinder syv valgfri årskort til sig selv og syv venner. For sidste års vinder blev det til intet mindre end 22 museumsbesøg på blot 7 dage.

For at deltage skal du tage et billede eller en video på alle de museer, du besøger, og lægge det på Instagram under hashtagget #7dageskultur og vælge museet, du er på, som lokation. Kun offentlige profiler kan deltage.

Du kan læse mere om, hvilke museer du ellers kan besøge kvit og frit her

Annonceret indhold

Nyeste