Vi har prøvet at skrige i kælderen hos AKKC

AALBORG: UPDATE: Horror Night er aflyst grundet udviklingen af coronasituationen . Læs mere her.

Det var en mørk og dyster aften, det var torsdag, og der var alle grunde til at være bange.

Aalborg:nu havde fået lov til at være nogle af de første til at komme ind til Horror Night i AKKC. Aalborg Karnevals årlige Halloweenevent er nemlig rykket ind i Aalborg Kongres & Kultur Center.

At blive bange er noget, vi aalborgensere elsker, der er nemlig udsolgt. Men hvad venter så de modige mennesker, der har sikret sig billet? Det satte vi os for at undersøge.

Med lidt tøvende skridt trådte vi nærmere til indgangen ved AKKC. Normalt når man tager denne tur, er det med et roligt sind og med forventningen om, at det her nok skal blive en god oplevelse. Denne aften er det dog nogle helt andre forventninger, der bevæger sig i kroppen. En blanding af glæde og rendyrket frygt. For AKKC er blevet inficeret af monstre, zombielignede væsner og mennesker, der glæder sig til at skræmme livet af dig.

Det hele starter som en helt almindelig rundvisning. Men noget er gået galt, og vi bliver ledt ned ad trapper til en uendeligt lang gang. Man kan næsten ikke se noget, og ens åndedræt er tungt, derinde bag mundbindet.

Med slæbende skridt bevæger gruppen sig ned ad gangen, og i det fjerne kan man høre skrig og høje råb. Forventningen stiger, og pulsen bevæger sig stødt opad. Da vi runder et hjørne, kommer der pludselig et monster op, og vi bliver skræmt. Små paniske råb lyder i selskabet samtidig med den forløsende latter, der kommer efter et godt chok.

Niels Skovmand
Her er en af dem du ikke har lyst til at møde, men det gør du. Foto. Lars Pauli

Kombinationen af de skumle kældre, trapper og lange gange giver en fantastisk stemning. At det så er levende mennesker, der er derinde med det eneste formål at skræmme dig, giver en ekstra dimension.

På turen rundt møder man en grædende pige med voldsomme humørsvingninger. Rummet fyldt med ligposer kan bestemt ikke anbefales, og fritgående monstre er heller ikke på listen over folk, du gerne vil dele fredagsslik med.

Niels Skovmand
Skuespillere på turen gør alt, hvad de kan, for at skræmme en. Foto. Lars Pauli

Hvordan fungerer det så med Horror Night i AKKC? Der er ingen tvivl om, at rammerne er perfekte, men der kunne sagtens have været skruet op for uhyggen. Der mangler lige et chok eller to, før man for alvor bliver rigtig bange. Denne tur lider som alt andet af covid-19 restriktionerne, og der er naturligvis også en begrænsning på, hvor mange skuespillere der må være til stede af gangen.

Det er godkendt, og vi håber på, at samarbejdet fortsætter i de kommende år, så uhyggen kan få et ekstra hak i øksen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...