Ida Rekha står bag det populære Aalborg Sneaker Market, der snart vender tilbage - mød hende her

AALBORG: Ida Rekha står bag det populære Aalborg Sneaker Market, der finder sted næste gang 4. april. Markedet har fokus på sneakers og streetwear, og den store interesse viser ifølge Ida Rekha, at streetkulturen i byen lever i bedste velgående. 30-årige Ida Rekha arbejder med online markedsføring og har boet i Aalborg de seneste 10 år

Hvis jeg siger Aalborg, hvad tænker du så?

En by i udvikling. En rummelig by. Nordens Paris.

Jeg synes, at Aalborg er en dejlig by. Der er blevet bygget og udviklet de seneste mange år. Det er både nye boliger og erhvervslivet, der vokser, her er mange nye spisesteder samt kulturbroen med en fantastisk udsigt.

Tina Larsen
Foto: Peter Broen

Hvilke steder i byen betyder noget særligt for dig?

Jeg er særligt glad for Vestbyen. Jeg nyder omgivelserne og en god lang gåtur ved vandet. Street Food ligger derude - det er jeg stor fan af, når der er åbent. Det er et samlingspunkt for en masse mennesker. Det emmer af fællesskab, god stemning og mulighed for en kulinarisk oplevelse.

Skovdalen med udsigt ud over Limfjorden eller en eftermiddag på Egholm hører også til favoritterne.

Cafe Vesterå er en af mine yndlingscaféer i Aalborg. Her mødes jeg ofte med samarbejdspartnere vedrørende Aalborg Sneaker Market. Der er altid god service og en dejlig stemning.

Derudover kan jeg godt lide at skabe minder og få en god oplevelse, og der kan jeg klart anbefale Musikkens Hus og Skråen. Det er både musik og foredrag. De er gode til at skaffe en blandet landhandel, så der er noget for alle aldre.

Hvordan oplever du, at Aalborg tager imod et marked som dit?

Jeg oplever en enorm opbakning og støtte.

Jeg blev overrasket over, hvor godt et nyt tiltag modtages her i byen. Jeg havde længe gået med en masse tanker omkring markedet, og hvad det skulle kunne give andre.

Det er klart, jeg havde sommerfugle i maven. Jeg skulle være frontfigur for et arrangement for andre, og det skulle ud offentligt. Jeg frygtede selvfølgelig, at det ville blive en fiasko, og at jeg ville stå og sælge mine egne sko, og at der ikke ville komme nogle besøgende, men den tanke kunne jeg godt skubbe langt væk.

Tina Larsen
Foto: Peter Broen

Der er en kæmpe opbakning fra både standholdere og besøgende hver gang, samt andre erhvervsdrivende her i byen. Det betyder så meget, og det gør bare, at jeg hver gang prøver at videreudvikle konceptet, og det er alle med til at bidrage til.

Hvorfor er dit fokus på streetkulturen, hvad er det udtryk for?

Jeg ved ikke, hvad det er et udtryk for. Jeg havde bare en stor trang til at købe alt for mange sneakers, (sagt med et stort smil), og jeg kunne se, at den passion delte jeg med mange andre. Samtidig ville jeg gerne skabe et fællesskab.

Aalborg har en masse fantastisk kultur. Arrangementer. Bygninger i byen. Vægmalerier - street art.

Sneakers er noget, alle kan bruge uanset alder eller outfit, så jeg følte klart, at konceptet kunne klare Aalborg.

Hvilke personer i Aalborg betyder noget særligt for dig i dit arbejds- og privatliv?

Det er uden tvivl min familie. Mine forældre, min lillebror, min kæreste og hans to drenge. Opbakningen og støtten på hjemmefronten er alt afgørende for at udleve sine drømme.

Derudover er jeg beriget med en masse venner, samarbejdspartner og Aalborg, som bakker op omkring projektet, og det er jeg evig taknemlig for.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...