Og meget passende kommer Game Street Mekka til at danne rammen for det nye second hand marked

AALBORG: 28-årige Ida Rekha har en kæmpe passion for sko og tøj, eller rettere for sneakers og streetwear, og det er motivationen bag det nye marked, der afholdes for første gang i Game Street Mekka den 10. juni. Interessen for det nye marked er allerede stor på de sociale medier.

Camilla Gammelgaard og Matthew Burnett
Hendes egen passion for sneakers blev motivationen bag at starte et marked, hvor man kan sælge ud af sin samling og finde nye ting.

Aalborg kan bære det

Der er efterhånden dukket mange markeder op rundt omkring i byen, hvor det er muligt at erhverve sig unikke genbrugsting i form af tøj, sko, tasker, møbler og andet. Ét specielt marked har dog altid manglet, hvis du spørger Ida Rekha.

- Jeg elsker selv at gå på markeder. Det er meget oppe i tiden at genbruge ting, og det er fedt. I andre byer som for eksempel i København og Aarhus er der Streetwear-markeder, og det synes jeg helt klart, at Aalborg mangler. Jeg er sikker på byen kan bære det, for især sneakers er blevet en trend, og der er rigtig mange, der går med dem, siger hun.

Derfor gik hun i gang med at undersøge mulighederne for at stable et marked på benene, hvor man kan sælge og købe kasketter, tøj og sko. Det har nu resulteret i flere samarbejder og en konkret dato for det første marked af slagsen.

- Jeg skulle jo finde ud af, hvor jeg ville kunne holde det henne, og jeg synes, det er oplagt at holde det i Game Street Mekka, fordi det bygger på meget af det samme, og det er et fedt sted, fortæller Ida Rekha.

Derudover har hun også lavet en aftale med Streetammo, der vil have en stand på markedet, og som samtidig vil lave forskellige aktiviteter. For eksempel vil de stå for en Sneaker Battle på Instagram.

Camilla Gammelgaard og Matthew Burnett
Ida Rekha håber, at mange vil bakke op om det nye marked, hvor det stadig er muligt at få en stand.

Elsker sneakers

Til daglig er Ida Rekha ansat som sælger i en virksomhed, og hun beskriver sig selv som lidt af en drengepige, der har forelsket sig i streetwear.

- Jeg har især en kæmpe passion for sneakers. Jeg køber alt for mange, og så bruger jeg dem alt for lidt. Derfor sælger jeg lidt ud af dem igen, fortæller hun og fortsætter:

- Så synes jeg, det er mega fedt, at andre kan få glæde af noget, som jeg har købt.

Det er et second hand marked, og derfor er det langt fra udtrådte sko og lasede trøjer, der vil være på standene.

- Der er bare noget unikt ved det. Det er jo ikke slidte og ødelagte ting. De skal være i pæn stand, fortæller hun.

Noget tyder på, at Aalborg er helt klar til et Sneakers og Streetwear marked. I hvert fald har over 1600 personer vist interesse for begivenheden på Facebook på under 14 dage, og det glæder selvfølgelig Ida Rekha.

- Det her er virkelig noget, som jeg brænder for, og det er noget, som Nordens Paris kan bære. Jeg håber det bliver en succes, for jeg vil virkelig gerne have, at det ikke er sidste gang, vi holder det, siger hun.

Skulle du have en stor samling streetwear og sneakers, som du ønsker at sælge ud af, så er det stadig muligt at få fingre i en stand.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...