AAU-studerende har inspireret til at få naturen ind

AALBORG: De er vidt forskellige. Men har alle en stor interesse i bæredygtighed. Derfor har tre af byens store aktører inden for hvert sit felt netop indgået et samarbejde om at gøre Aalborg lidt grønnere.

Aalborg Kongres & Kultur Center har slået pjalterne sammen med IKEA og universitetet for at give AKKC og kontoret for husets nye aktivitetsområde en bæredygtig indretnings-indsprøjtning.

I august åbnede nemlig et nyt kontor for Bæredygtigt Værtskab også kaldet Sustainable Hospitality. Kontoret skal sikre, at bæredygtighed fortsat er en naturlig del af AKKCs dagligdag og samtidig gøre Aalborg til Danmarks bæredygtige destination.

For at få planerne realiseret har AKKC og IKEA Aalborg inviteret studerende og dimittender fra universitet med til brainstorm for at få flest mulige input med.

De studerende har fået frie rammer og har kvitteret med forslag om, at naturen skal bringes indenfor, og at kontoret skal bruges som udstillingsvindue med kongres og kulturcentrets bæredygtighedsarbejde.

- Det var virkelig interessant at høre, hvad de unge hjerner forbandt med en bæredygtig indretning. Noget havde vi selv tænkt og blev gennem workshoppen bekræftet i, og andre ting havde vi slet ikke tænkt over, siger Jan Kvistborg, der er chef for Bæredygtigt Værtskab i AKKC.

Kontoret er netop lavet færdigt og består primært af IKEA’s produkter, der hver især fortæller små bæredygtige historier gennem materialevalg. Der er desuden brugt upcyclede elementer i indretningen fra blandt andre Råt&Godt, som er en fælles samarbejdspartner.

AKKC kommer via mini-udstillinger til at tilføje bæredygtige småfortællinger fra husets egen hverdag. Jan Kvistborg og kollegaerne glæder sig til at vise kontoret frem.

- Vi har jo mange gæster i AKKC, for hvem det er relevant at kigge på, hvordan andre gør ift. bæredygtighed. Og her kan vores samarbejde med IKEA Aalborg vise vejen med de bæredygtige materialer, der er valgt i indretningen. De nye omgivelser skal skabe rammerne for partnerskaber mellem lokale aktører. Indretningen må meget gerne besøges, siger han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...