- Nu gør vi det bare, lyder det fra natklubben, der vil normalisere det at have menstruation

AALBORG: Ejer af Club Wolf i Jomfru Ane Gade, Emma Bøgelund, gider ikke høre flere politikere, der taler om, at bind og tamponer bør være gratis, uden at det alligevel bliver til noget. Så nu gør hun det bare - altså tilbyder gratis menstruationsbeskyttelse til sine kunder.

- Ideen kommer egentlig fra en af mine bartendere, Lykke Arfelt, som fik den efter at have lyttet til en diskussion i Folketinget. Og så sagde jeg, det gør vi da bare, for der sker jo ikke noget, hvis vi nøjes med at snakke om det, siger Emma Bøgelund.

Hun ejer Club Wolf sammen med sine brødre, der aldrig har tænkt i de baner. Men som kvinde kender hun godt de problemer, der kan opstå, hvis man pludselig får menstruation, mens man er i byen.

- Det er så træls - især hvis man skal rundt og spørge folk, man ikke kender, om man ikke lige kan låne et bind eller en tampon. Så nu har vi sat en hylde op på dametoilettet, hvor der både er bind, tamponer og trusseindlæg, fortæller Emma.

Lise Stenbro
Club Wolf håber, at deres initiativ vil inspirere andre natklubber, cafeer og restauranter til at gøre det samme. Foto: Lars Pauli

Foreløbig regner hun med at teste initiativet i en periode på to måneder, for hvis folk bare smider det hele i toilettet eller ødelægger ordningen på anden måde, er det selvfølgelig ikke meget ved.

- Derfor burde det også være noget, der var gratis på andre natklubber, cafeer og restauranter - nøjagtig ligesom der altid er håndsæbe, mener hun.

Ifølge bartender Lykke Arfelt ville det mest retfærdige være, at bind og tamponer blev gratis for alle.

- Jeg er nok lidt feministisk i den retning, men jeg synes, det virker som det eneste rigtige at gøre, for det ville også medvirke til at normalisere det at have menstruation, siger hun.

Lise Stenbro
Lykke og Emma mener ikke, at menstruation og menstruationsbeskyttelse skal være tabu. Foto: Lars Pauli

Derfor er Lykke også glad for, at Emma med greb bolden med det samme.

- Hvis det var mænd, der havde menstruation, er jeg sikker på, at bind var blevet gratis for hundrede år siden, siger Lykke.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...