Vi tester de brune værtshuse i Aalborg. Er Hjerter Dame lidt ud over det sædvanlige?

AALBORG: Vi elsker dem. De brune værtshuse. Disse røglugtene oaser, der pryder vores gader. Der kommer nye diskoteker, klubber, cafeer og barer. Nye trends opstår, og der bliver eksperimenteret med nye spændende cocktails, men sådan er det ikke alle steder.

Hvis det ikke er gået i stykker, så lad være med at fikse det. Det kunne være mottoet for de elskede brune værtshuse.

Tiderne skifter og det kan være svært hele tiden at skulle følge med. Det behøver man ikke, når det gælder de gamle værtshuse. Når du træder ind af døren, er alting præcis, som det var sidste gang, du var her. Sådan har det været i mange år, og sådan vil det blive ved med at være.

Hjerter Dame ligger for enden af Danmarksgade, og er kun et stenkast fra andre værtshuse, indkøb og restauranter, så det er klart et plus!

Men allerede inden vi bevæger os ind på Hjerter Dame, er vi nødt til at spørge os selv: Er der virkelig tale om et brunt værtshus i den originale forstand? Rygning er nemlig forbudt på størstedelen af værtshuset. Ægte brunt værtshus eller ej, så får du her vores bedømmelse af værtshuset, der i hvert fald er ikke-ryger venligt.

Kriterierne

På aalborg:nu har vi sat os for at teste byens brune oaser, og her har de hårdtprøvede nu:agenter fået en stor opgave. De skal i byen og teste stederne. For at bevare overblikket vurderer de stederne ud fra nogle vigtige kriterier. Hvordan er lokationen, musikken, stemningen, renligheden, priserne, venligheden, ryge forholdene, udsugningen og aldersfordelingen. Der bliver givet point på en skala fra 1 til 5, og det vil til sidst give en samlet score.

Voteringen

Bag baren står Susanne Ekfeldt, der har haft baren i de sidste 8 år, og det har ikke altid været nemt at holde gang i det lille sted. Men nu må vi sige, der er fuld knald på når klokken slår lidt efter aftensmadstid!

Beliggenhed

Lidt væk fra hjertet af Aalborg, ligger Hjerter Dame i Danmarksgade, der kun er 5 minutters gang fra Nytorv.

Det er en fin placering på mange punkter, for hvis du bliver lidt sulten i løbet af aftenen, så er det nemt lige at smutte ned i Netto eller hente en pizza i Nordkraft – for HEY! Du må gerne bestille lidt mad og spise det inde på Hjerter Dame, så du ikke behøver afbryde festen.

Beliggenheden får 3 ud af 5 stjerner, men vi synes, det er megafedt, at man lige kan få en snack, hvis man bliver lidt sulten.

Musikken

Musikken kan betegnes som ung. Der bliver sat en playliste på alt efter humør, og vi kunne ikke klage over det! I hvert rum er der højtalere, som der kan skrues op og ned på uafhængigt af hinanden, så der kæles for detaljerne og gæsternes ønsker! Musikken var på et niveau, så det var perfekt til, at man stadig kunne have en samtale. Der er ikke en jukeboks som mange andre steder, så hvis du vil ønske et nummer, så spørger du bare Susanne!

Det er nu rart, at folk ikke kan afbryde den gode stemning ved at sætte noget musik på, som ikke lige er for alle - mens andre foretrækker at kunne sætte et par mønter i jukeboksen. Vi står næsten i midten og giver 3 ud af 5 stjerner.

Stemningen

Det er en hyggelig og varm stemning, når man træder ind på Hjerter Dame - og vi er vilde med det! Der er godt humør hele vejen rundt, og der bliver givet krammere til stamgæsterne, når de tropper op.

Alt i alt så alle ud til at hygge sig på det lille bodega med en kold øl i hånden. Dertil var rummet fyldt af samtaler og ærgrelser, når der blev tabt i terningespil – men det er vel også forståeligt, når man taber og skal give en omgang til bordet.

Vi giver stemningen 4 ud af 5 stjerner, du kan både nyde sjusser i fred og ro i starten af aftenen, og nyde den mere festlige stemning senere.

Anne  Norre og Victoria Skibsted
Var der nogen, der sagde toast? Bliver du sulten, laver Susanne en gedigen fuldkornstoast! Foto: Victoria Skibsted

Personale

Da vi troppede op på Hjerter Dame lige ved åbningstid var der ikke mange gæster endnu – men det er ikke kun gæsterne, der skaber stemningen. Det er helt klart også personalet! Susanne er SÅ flink og var sød til at fortælle os om stedet, og hvordan hendes rejse har været som kromutter de sidste år.

Som det første og nok det eneste sted, så tilbyder Hjerter Dame en ekstra service. Hvis du ikke lige magter at hive telefonen op fra lommen og bestille en pizza, så laver Susanne også nogle vilde toast! To stykker skinke og ost, så der er nok at sætte tænderne i, og det gjorde vi!

Hjerter Dame fortjener klart at få 5 ud af 5 for betjening og det søde personale!

Renlighed

Der er ikke en finger at sætte på renligheden! Gulvene er rene og nyvaskede, bordene er tørret af og toiletterne er rene, fyldt op med toiletpapir og håndsæbe – 5 ud af 5 stjerne herfra!

Anne  Norre og Victoria Skibsted
Du får et stort udvalg af øl, sjusser og drinks på Hjerter Dame. Og priserne er i den fornuftige ende. Foto: Victoria Skibsted.

Priserne

Priserne for øl er standardpriser – 22 kroner for en flaskeøl og 25 kroner for en sjus - ikke noget vi kan klage over. Vi fik også smagt deres Irish Coffee, og den er både bedre og billigere end dem, der bliver smækket over disken i Jomfru Ane Gade!

Og når sulten kommer snigende, skal du ikke finde den store pengepung frem. Du får nemlig to fuldkornstoasts til 25 kroner. Det er kun et par håndører mere end en bajer – det er til at overskue! Priserne på Hjerter Dame får 4 ud af 5 stjerner.

Rygeforhold

Hvis du er ikke-ryger og ikke kan fordrage lugten, så er det her værtshus stedet for dig!

I størstedelen af den hyggelige beværtning er der rygning forbudt! Men, men, men… rygere bliver ikke snydt, for bagerst i lokalet er der et rygerum, hvor der er god udsugning, så det ikke kommer ud i resten af lokalerne – så du, som ikke ryger, bliver ikke generet af løbende øjne og kradsen i halsen.

Vi må faktisk sige, at indtil videre i vores bedømmelse af værtshuse i Aalborg, så er udsugningen den bedste på Hjerter Dame, og vi synes det er fedt, at der er plads til både dem, der ryger, og dem, der helst vil være fri – 5 ud af 5 stjerner herfra!

Aldersfordeling

Aldersmæssigt vil vi sige, at det er unge og studerende, som optager de fleste siddepladser, men ældre stamgæster kommer også ind for at nyde selskabet med Susanne og de andre gæster – ligesom mange andre værtshuse, så føler man at der er plads til enhver på Hjerter Dame!

3 ud af 5 stjerner, hvis du kan lide de gamle hoveder, som hænger oppe i baren, så kan det være du lige rammer et yngre publikum på Hjerter Dame.

Samlet set lander Hjerter Dame på en score i den pæne ende på et solidt 4-tal!

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...