Berit Overvad har åbnet egen brillebutik i Nørregade under navnet Nørregade Optik

AALBORG: De kunder, der kommer Berit Overvads nye brilleforretning, Nørregade Optik, kan godt regne med at få deres brillevaner udfordret.

- Altså hvis folk kommer og siger, at de skal have et par firkantede briller - jamen så finder jeg garanteret et par runde.

Optiker Berit Overvad smiler og nikker over mod et par runde og meget røde briller.

Anne Helene Kahr Thomsen og Nicolas Cho Meier at15@
Hvis du siger firkantet, så skal de runde prøves.

Ved siden af ligger der et helt tyndt asymmetrisk brillestel i en stærk orangerød farve. Et par grønne hilser fra hylden. Og i vinduet passerer kunderne et par koboltblå.

- Jeg kan nu godt lide at skubbe lidt til folks komfortzone, når de skal vælge briller, siger optikeren, der dog også har de mere klassiske stel i sortiment.

- Og samtidig er det jo helt vildt vigtigt, at kunderne kommer herfra med de helt rigtige briller, og der synes jeg altså, at jeg plejer at lykkes, siger hun.

Anne Helene Kahr Thomsen og Nicolas Cho Meier at15@
Den nye optiker har været i branchen siden 1979.

Hun har valgt et sortiment, der adskiller sig fra det, kunderne typisk møder i byens øvrige brilleforretninger, fortæller hun.

Det bliver derfor heller ikke så meget mærkevarerne, men de skæve, runde, firkantede og også farvestrålende designs, der findes på hylderne.

Styr på butikken

Optikeren har efterhånden fået styr på sin forretning Nørregade Optik sådan cirka lige midt i den hyggelige strøggade midt i Aalborg.

Den overtog hun 1. august efter optiker Carsten Juul, der gennem en årrække har drevet butikken under navnet C Optik.

Nu er den lagerbeholdning, hun overtog med butikken gennemgået og sorteret. Og rummet, hvor synsprøverne skal foregå har fået en overhaling.

- Og jeg siger dig: Jeg har fundet guld imellem, siger hun og viser et par briller af ældre dato, som må indgå i kategorien næsebrille.

Anne Helene Kahr Thomsen og Nicolas Cho Meier at15@
Optikeren klarer selv synstesten i et tilstødende lokale.

Det er en ganske erfaren optiker, kunderne kommer til at møde, for Berit Overvad har været i branchen siden 1978. Dog med en afstikker på omkring syv år til en job hos Danske Vægtkonsulenter.

Hun har undervejs arbejdet selvstændigt, men også været tilknyttet flere brillekæder. Sidst de aalborgbasserede forretninger, Thiele og Cross Eyes.

- Og det har jeg lært så ufatteligt meget af. Men når man som mig gerne går mine egne veje, så er man nødt til at være selvstændig, siger Berit Overvad.

Anne Helene Kahr Thomsen og Nicolas Cho Meier at15@
Anderledes brille i lange baner.

Hun skotter igen over mod de røde briller.

- Jeg er sikker på, at jeg har fat i noget her .... nu skal kunderne bare komme ind og prøve.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...