De første pizzaer blev brændte, men så fandt Mikele Volpi rytmen

AALBORG: Det er som med sangen om de ti små cyklister. For først var der én sygemelding, så var der to, så var der ...

Den aalborgensiske madinstitution SanGiovanni har her mellem jul og nytår været usædvanligt hårdt ramt af sygdom.

- Vi er fem mand nede i køkkenet på grund af forskellige former for sygdom fra et dårligt ben til forkølelse, corona og isolation, forklarer restauratør Mikele Volpi.

Udfordringerne med at få vagtplanen til at hænge sammen har stået på hele ugen, og Mikele Volpi har derfor sat sig selv i spil i en lidt anden rolle, end han er vant til, nemlig som restaurantens pizzabager.

- Det er godt nok lang tid siden, jeg har prøvet det. Det gik da også galt med de første, der blev noget brændte. Men de andre var enormt flinke til at spørge, om jeg havde brug for hjælp, og det er lidt som at cykle, man glemmer det alligevel ikke helt, siger han med latter i stemmen og anslår, at det over et par dage er blevet til op mod 120 pizzaer fra hans hænder.

Katrine Schousboe
Det er længe siden, Mikele Volpi sidst har jongleret med dej og tomatsauce, men efter nogle første, brændte forsøg var det lidt som at cykle, synes han. Privatfoto

Ingen fare for nytårsmaden

Her torsdag, 30. december, har han dog valgt at lukke SanGiovanni helt og ringe til gæsterne, der skulle have siddet ved de 10-12 borde, der var booket til i aften.

- Det er selvfølgelig ærgerligt at måtte aflyse, men gæsterne har heldigvis taget det rigtig pænt og haft forståelse for situationen. Vi har aldrig oplevet før at måtte lukke på grund af det her, og jeg vil ikke presse de medarbejdere, der er på arbejde mere, end de er i forvejen, fortæller han.

Lukningen betyder, at køkkenets resterende medarbejdere udelukkede kan koncentrere sig om at få de omkring 700 forudbestilte nytårsmenuer klar, som den italienske restaurant skal udlevere i morgen. Og Mikele Volpi understreger, at nytårsmaden, som blandt andet står på hummersuppe og bøf af oksemørbrad, på ingen måde er i fare, selv om der mangler medarbejdere.

- I forvejen var de delt op i to hold, hvor et hold tog sig af menuerne og et andet af den daglige drift af restauranten, og det er de sidste, der er blevet syge. Det er bare så uheldigt, som det kan være. Men vi tager det heldigvis med godt humør, understreger han.

Katrine Schousboe
SanGiovanni er lidt af et ikon i Aalborg - restauranten på hjørnet af Vesterbro og Vingårdsgade har eksisteret siden 1988. Arkivfoto: Martin Damgård
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...