Mængden af tegn på Aalborgs seks lysende informationstavler er til bekymring for trafikant Michael Levisen Nielsen

AALBORG: Langs seks af Aalborgs indfaldsveje står der seks elektroniske informationstavler og reklamerer for, hvad der foregår i det aalborgensiske kulturliv. Mange tænker nok ikke så meget over dem, når de først er kørt forbi dem. Men det gør Michael Levisen Nielsen, der udover at være trafikant i Aalborg, har en særlig interesse for trafiksikkerhed.

- Flere af de reklamer, der kører, har utroligt mange tegn og symboler på sig. Det gør det svært for trafikanten at afkode, hvad der står. Der er meget, der distraherer trafikanterne i forvejen, og ulykker sker jo, når man bliver distraheret, siger han.

Mængden af tegn og symboler er da også et punkt i Vejdirektoratets vejledning til god brug lysende infotavler. Her anbefaler direktoratet, at man holder sig til maksimalt otte ord, tegn eller billeder.

Den vejledning mener Micheal Levisen Nielsen Aalborg Kommune burde forholde sig til, når der skal nye reklamer på.

Keld Rud Nielsen er projektarbejder på Aalborg Events, der varetager infotavlerne for Aalborg Kommune. Han mener ikke, det er nødvendigt at se på vejledningen, men at den er et godt værktøj til kulturinstitutionerne, der laver reklamerne.

- Det handler mere om, at det ikke giver mening at lave et kompliceret layout. Hvis der sker for meget på tavlen, vil langt de fleste automatisk lade være med at læse, fordi det ville være for distraherende, siger han, og pointerer at politiet har godkendt tavlerne som ikke forstyrrende i trafikken.

Læs mere på Nordjyske.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...