Inge Lise har nøje udvalgt sine vare på hylderne. Der bliver typisk købt mange gaver - og kunderne får gerne en snak med på vejen. Foto: Velsmag & Velbehag
Shopping

Inge Lise har åbnet ny biks i nabolaget: - Der er noget, der er vigtigere end penge

Velsmag & Velbehag har ingen webshop - og det er helt med vilje

22. marts 2022 kl. 18:55

FREJLEV: I en nyåbnet butik i Frejlev dufter der af friskristet kaffe.

Bag disken finder du Inge Lise Jæger Sørensen. Hun er egentlig akademisk uddannet og er alenemor til 6-årige Asmus Emil, der går på Frejlev Skole.

- Jeg har åbnet Velsmag & Velbehag, fordi jeg ville noget andet end mit kommunale 8-16 job. Jeg brugte 1½ times kørsel på landevejen hver dag, og jeg havde været sygemeldt med stress. Jeg følte mig trængt op i en krog, siger hun og fortsætter:

- Jeg har valgt at få et barn og står alene med Asmus Emil. Han har kun mig, og jeg var som regel den sidste, der hentede ham i børnehaven. Jeg tænkte, hvordan de andre forældre kunne få det til at hænge sammen, siger hun.

Derfor tog Inge Lise en drastisk beslutning og opsagde sit job - selvom alle rationelle tanker sagde hende, at hun skulle fortsætte med den trygge faste stilling, hvor der var pension, barns første sygedag og andre goder.

En mulighed bød sig

Inge Lise Jæger Sørensen har boet i Frejlev i 10 år. I løbet af sommeren 2021 kørte hun dagligt forbi erhvervslokalerne, som stod tomme, og en idé begyndte at tage form.

- Jeg håbede sådan på, at der ikke stod ‘udlejet’ på de tomme lokaler. Det var en drøm, der voksede i mig med den her butik. Jeg er selv vokset op med selvstændige forældre, så jeg ved, der skal knokles for pengene - og det ikke bare er et magisk plastikkort, siger hun.

Inge Lise er alenemor til sønnen Asmus Emil på seks år. Foto: Velsmag & Velbehag

Alligevel fandt Inge Lise livet som selvstændig mere tillokkende end de rammer, der låste hende og hendes søn i hamsterhjulet.

Lokale kvalitetsvarer og personlighed

Visionen var en butik med lækre lokale kvalitetsvarer og personlige relationer.

Og drømmen blev til virkelighed. For på hylderne kan du finde danske og lokale specialiteter som Aalborg Chokolade, Traum Gin og vin fra Guldbæk Vingård.

- Jeg har for eksempel fravalgt at have en webshop, selvom det sikkert godt kan betale sig. Jeg synes, at der er så meget værdi i det personlige møde. Og der er da ikke noget mere upersonligt end at handle på nettet, siger hun.

Noget vigtigere end penge

Inge Lise ønskede sig først og fremmest mere tid med sin søn, og selvom hun stadig arbejder en del, så er det på den lille families egne præmisser.

- Det er helt klart noget, der er vigtigere for mig end penge. Det er ikke sikkert, jeg har det sådan om et år, hvis der er røde tal over det hele. Men lige nu håber jeg da på, at det kan løbe rundt, siger hun.

Annonceret indhold

Nyeste