Den maritime event vender stærkt tilbage næste år - her er datoen

AALBORG: Der bliver ingen Aalborg Regatta i år, og dermed er den maritime event føjet til den allerede lange liste af arrangementer, som frygten for corona indtil videre har sat en stopper for.

- Den her aflysning er lige så trist som de andre, vi har set den seneste tid, siger Søren Thorst, der er chef for den ansvarlige arrangør, Aalborg Events.

- Men vi må også bare konstatere, at vi ikke kan gøre noget ved det.

Noget, Aalborg Events til gengæld kan gøre allerede nu, er at rette fokus mod næste års Aalborg Regatta, der finder sted på Havnefronten fra 17. til 20. juni.

- Vi har været rundt hos de forskellige aktører, der skulle have været med i år, og alle er positive overfor at være med igen næste sommer, siger Søren Thorst.

Tina Larsen
Eventchef Søren Thorst ser frem mod Aalborg Regatta næste år. Arkivfoto: Henrik Bo

Årets regatta skulle have været den første i et forløb, hvor der er bevilget ekstra penge til at manifestere sig som en stor, regional event - og på sigt Danmarks største maritime festival der også tiltrækker besøgende fra især Norge og Sverige.

- Vi arbejder videre med det, vi allerede har sat i gang. Blandt andet en række nye aktiviteter og events der afspejler det maritime, siger Søren Thorst og uddyber, at man satser på at øge antallet af deltagende skibe til omkring 18.

- Det er vigtigt, at det er spændende skibe, der har noget at tilbyde. Så vi arbejder blandt andet på at få et miljøskib fra Flådestation Frederikshavn med.

Der er også planer om at involvere Skoletjenesten, sætte yderligere fokus på fødevarer fra Limfjorden og madboder, flere vandaktiviteter - samt koncerter og legeland, da regattaen også skal være en folkelig begivenhed på tværs af aldersgrupper.

Ved den seneste Aalborg Regatta i 2018 var der anslået omkring 80.000 besøgende.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...