Står du overfor en julefrokost eller to? Flere af byens spisesteder tilbyder julemiddag to go - se et udpluk af mulighederne

Den søde juletid nærmer sig og selvom corona lægger en dæmper på festlighederne, så kan du stadig samle venner, familie eller kollegaer til lidt julehygge. Og hvis der er noget, der karakteristisk for julehygge, så er det god mad - og rigeligt af den.

Hvis du vil slippe for at ligge søvnløs over sprøde flæskesvær og skilt sovs, så kan du lægge billet ind på en julemenu hos en af byens spisesteder. Mulighederne er mange, men fortvivl ej. Vi giver her tips til, hvad du kan kaste dig ud i af julet takeaway.

Den Bette Kro

Den idylliske kro på Vingårdsgade har sammensat en helt traditionel julemenu, der indeholder både fisk, sylte, steg og risalamande.

Menu:

- Marineret sild med rødløg, hjemmelavet karrysalat og kapers

- Pandestegt fiskefilet med hjemmelavet remoulade og citron

- Røget Gran Cru Laks med røræg, asparges og hjemmerørt rævesauce

- Julesylte med sennepscreme, revet peberrod, flæskesvær og rødbeder

- Lun ribbenssteg med rødkål og agurkesalat

- Lun medister med grønlangkål, brunede kartofler og sennep

- Risalamande med hjemmelavet kirsebærsauce

- Serveres med to slags brød og smør

Menuen koster 269,- pr. kuvert - fredag og lørdag, 309 kroner.

Se mere og bestil på hjemmesiden her.

Restaurant Papegøjehaven

Restauranten i Aalborg Kongres og Kultur Center har smækket flere forskellige menuer sammen til årets julefrokoster, blandt andet den "den traditionelle", "den utraditionelle" og nyheden "juletapas box, safe to go".

Juletapas box "safe to go":

- Julesild i mørk øl med grovkornet sennepscreme og øko æg

- Varmrøget laksemousseline på grønkål og hasselnød

- Rødbedewrap med roast og røget chiliost

- Rillette med creme af butternut squash

- Skinke og pølse fra Rævhede med grillede løg

- Andelår i kraftig rødvin med svesker og kanel (lun selv)

- Dansk ost med hjemmelavet kompot

- Ris a la mande med hjemmelavet kirsebærsauce

- Rugbrød, couvertbrød og smør

Pr. person kr. 235,-

Se flere menuer og bestil her.

Søgaards Bryghus

Lige i hjertet af Aalborg er Søgaards Bryghus også klar til at sende julen ud af huset i form af en juleanretning eller juleplatte med seks julefavoritter.

Juleplatte:

- Sild med tilbehør

- Røget laks med peberrodscreme

- Rejer med mayonnaise og æg

- Rødspættefilet med hjemmelavet remoulade og citron

- Leverpostej med bacon og champignon

- Unikaost med sylerier

- Klassisk risalamande med kirsebærsauce

- Bræd og smør

Pris pr. person, 169 kroner.

Se øvrig menu og bestil her.

Bistro V

På Bistro V er der i år kommet take away juletapas på menuen. Der er ti forskellige retter at vælge mellem og så er der ellers mulighed for at sammensætte lige nøjagtig den menu, man ønsker.

Menu:

- Røget laks med hytteost og purløgsmayo

- Bagt torsk med bacon, beder og sennepsmayo

- Bresaola med trøffelcreme og artiskok

- Julepaté med syltede tranebær og grillet løg

- Røget andebryst med salat af rødkål, grønkål og mandler

- Confiteret andelår, stegte kartofler og sauce aroma

- Grisemørbrad, kartoffel-trøffelpure sauce med svampe

- Europæiske gårdoste med knækbrød og kompot

- Mousse med appelsin, karamelknas og vanilje

- Brownie med vaniljecreme og bær

6 retter: 195 kroner.

7 retter: 235 kroner.

8 retter: 265 kroner.

9 retter: 295 kroner.

10 retter: 325 kroner.

Se mere og bestil her.

Musikkens Spisehus

Musikkens Spisehus er sprunget ud i spritnyt julefrokostkoncept, hvor tilbuddet går på at du får bragt julefrokosten ud af huset med alt, hvad der hører sig til. Det kan endda ske med Musikkens Bus – Musikkens Hus' ikoniske koncertbus.

Menu:

- Karrysild og klassisk modnede sild med sprøde løgringe og kapers, håndpillede rejer i små glas med dildmayonnaise, koldrøget færøsk laks med røræg og purløg, sprød fiskefilet med syltede agurker og grov remoulade.

- Sprød ribbenssteg med syltet rødkål og cremet skysauce, høns i asparges i sprød tartelet, sønderjyske kålpølser med brunede kartofler og grønlangkål, sprød vinterkålssalat med skiver af rosastegt fransk landand.

- Tre slags oste med sylterier og knækbrød, risalamande med lun kirsebærsauce.

Pris pr. person, 495 kroner.

Se mere og bestil her.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...