Få fede oplevelser på vandet i den friske forårsluft - Aalborg Outdoor guider dig

SUP, også kendt som Stand Up Paddleboarding, er blevet en ekstremt populær vandaktivitet. I sommeren 2020 kunne man se en strøm af SUP'ere på Limfjorden. Her fik flere fornøjelsen af at følges med den legesyge Aalborg-delfin, også kendt som Budolpin, der ofte svømmede helt tæt på og gjorde SUP'erne selskab.

Nu nærmer SUP-sæsonen sig her i 2021. Vandtemperaturen skal nemlig helst være omkring de 10 plusgrader, og det er meget tænkeligt, at vi når derop i påsken.

Men hvordan kommer man godt fra start? Hvad er dos and don'ts? Hvor i byen får man den bedste oplevelse med SUP-boardet?

Vi har allieret os med en sand ekspert på området, nemlig Martin Funke, indehaver af Aalborg Outdoor. Han er selv ude på SUP-boardet hele året rundt, og hans generelle råd i forbindelse med SUP er: 'better safe than sorry'. Her følger alle hans tips og tricks:

1. Vigtigt med passende påklædning

Anbefalingen er tørdragt, handsker og redningsvest. Som nybegynder skal man især pakke kroppen rigtigt ind, da man oftest kommer mere i vandet, og fødderne og hænderne er særligt udsat for kulde.

2.Kend området

Kridtgraven og Aalborg Sejlklub er gode SUP-steder. Mellem Egholm og Aalborg-siden er der som regel meget strøm, så det er et område, man skal være påpasselig med. Martin foreslår at tage med strømmen og have en bil klar "for enden", så man ikke skal padle hjem igen.

3. Planlæg din tur

Tjek op på vind og vejr, og fastlæg din rute.

4. Sæt dig ind i teknikkerne

Hvordan står man på boardet? Hvordan padler man? Hvad er den optimale opvarmning? Der er mange grundlæggende teknikker knyttet til SUP, og du gør dig selv en kæmpe tjeneste ved at tjekke op på dem inden afgang. Aalborg Outdoor tilbyder kurser, hvor du kan blive meget klogere på teknikkerne.

5. Tag ikke alene afsted som nybegynder

Find en SUP-makker. Det er både sjovere og mere sikkert at have selskab på turen. Og uanset om du er afsted alene eller flere, så fortæl andre om jeres planer; hvor I tager hen og hvornår I regner med at være tilbage.

6. Lej/test udstyr før du køber

Et SUP-board er ikke helt billigt, og slet ikke hvis du er meget kvalitetsbevidst. Anbefalingen går derfor på, at du som nybegynder starter med at leje et board og finder ud af, om det er noget, du vil videre ud og investere i. Vær også opmærksom på, at man kan få forskellige slags, der er tilpasset din kropsvægt.

Bonusinfo:

Aalborg Outdoor holder regelmæssigt kurser med start fra d. 1. maj. Der er rift om pladserne, så det er med at få booket i god tid. Du kan finde kursusoversigten og booke her. God fornøjelse!

Katrine Brix
Du kan både leje SUP-boards, havkajakker, surfboards, mountainbikes og meget mere hos Aalborg Outdoor. Foto: Martin Funke
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...