Selv om det ikke blev til den topplacering 22-årige Frederik Nielsen havde håbet på, kommer han dog hjem med en Medaillon for Excellence, hvilke betyder, at han er blandt verdens bedste flisemurere.Foto: SkillsDenmark
Mennesker

Intet guld til Frederik

Aalborgenser dog belønnet med medalje ved håndværker-VM

20. oktober 2017 kl. 15:23

AALBORG: Det blev ikke til nogen topplacering til 22-årige Frederik Nielsen fra det danske håndværkerlandshold, da der torsdag aften blev uddelt præmier ved WorldSkills 2017 i Abu Dhabi.

Flisemureren fra Aalborg var sammen med 14 andre unge fra landets erhvervsuddannelser oppe mod 1300 unge fra 60 nationer om at være verdens bedste inden for deres håndværksfag.

Frederik Nielsen, der er udlært ved murer- og entreprenørfirmaet M. Thomsen Skøtt samt entreprenørvirksomheden Jorton, hvor han arbejder i dag, havde på forhånd store forventninger til konkurrencen. Han har trænet intensivt og håbede på en placering som en af de tre bedste. Den placering glippede, men Frederik Nielsen kommer ikke tomhændet hjem til Aalborg. I konkurrencen samlede han så mange point sammen, at han blev belønnet med en Medaillon for Excellence, hvilket betyder, han er blandt verdens ti bedste flisemurere.

Generelt klarede det danske håndværkerlandshold sig rigtig flot. 10 af de 15 deltagere kunne tage hjem med en medalje, og målt på point pr. deltager var Danmark tiendebedste nation af 57 deltagende.

Topplaceringerne i flisemurerdysten gik i øvrigt til henholdsvis Kina, Østrig og Korea.

Annonceret indhold

Nyeste