De er drevet af en passion for kvalitet og oplevelser - Guf & Kugler åbner i Slotsgade her i foråret

AALBORG: Gode råvarer og en god oplevelse hører sammen som iskugler i en vaffel, når man besøger Guf & Kugler. I påsken åbnede ishuset på lystbådehavnen i Nibe og i løbet af maj - eller senest 1. juni - åbner et helt nyt hus i Slotsgade.

Og man kan godt begynde at glæde sig. Når man ser kommentarer på nettet, er det tydeligt, at udvalget falder i gæsternes smag. Og da ANR i sommer bad lytterne komme med deres bud på den bedste is i Nordjylland, blev Guf & Kugler nævnt flere gange end mange.

Den helt rigtige is

Isen udvælges med omhu, dels fra Vebbestrup Mejeri og dels fra Kastbergs Gourmet-is. Fra begge mejerier kan Guf & Kugler tilbyde gæsterne is-varianter, man ikke finder andre steder.

Dertil kommer det speciallavede drys fra Bolcheriet i Løkken. Vafler - også belgiske naturligvis, samt guf, p-tærter og meget andet.

De gode råvarer, og at så meget som muligt er hjemmelavet ud fra de hemmelige opskrifter, er vigtigt for Ismutter, Charlotte Korsholm.

- Vi nyder friheden til at tage udgangspunkt i de forskellige sæsoner. Er der eksempelvis rabarber, laver vi sirup og bager muffins af dem i en periode. Jeg kan godt lide, at vi har et fast sortiment - og at vi derudover leger - og måske lige en dag laver nogle særlige flødeboller, siger hun.

- Vi har en stor glæde i at overraske gæsterne.

Charlotte Korsholm vil gerne gøre et besøg i Guf & Kugler til en unik oplevelse.

- Vi er gode til at lytte til gæsternes behov og hele tiden udvikle konceptet for vores ishus. Den enkelte er i centrum og skal have en god oplevelse, siger Charlotte Korsholm.

- Det handler ikke bare om at købe en is - men at købe den rigtige is. Vi vil gerne i dialog - hvilken slags is-nyder er du?

De udlever drømmen

Hun driver Guf & Kugler med sin søster, Marianne Korsholm Borum - Søsterguf.

- Som børn lavede vi café for vores venner, og vi solgte vores forældres agurker og gulerødder fra et telt i indkørslen, siger Charlotte Korsholm, der altid har været fascineret af samspillet mellem mennesker.

- Og nu udlever min søster og jeg det, vi har drømt om, siden vi var børn.

Ismutter og Søsterguf vil på skift være i Guf & Kugler i Slotsgade.

- Derudover er alle vores is-forkælere (personalet, red.) modne piger og drenge, der kender vores kultur, siger Charlotte Korsholm.

Et afslappende udflugtsmål

Mens Guf & Kugler i Nibe, der i øvrigt snart fylder fire år, er en sæsonbutik, arbejder hun i øjeblikket med en strategi om at gøre ishuset i Aalborg til en helårsbutik.

For netop muligheden for nye udfordringer og at udvikle konceptet i en større by er årsag til, at søstrene nu også satser på Aalborg.

I det hele taget er det masser af nye idéer, der skal forme den nye variant af Guf & Kugler.

- Men det er vist for tidligt at røbe det endnu.

Sikkert er det dog, at Charlotte Korsholm har store forventninger til det nye ishus.

- Vi vil gerne skabe en kultur, hvor man køber en lækker is og går en tur ned til vandet. At vi bliver et udflugtsmål, tilbyder gæsterne en lille pause i en tidslomme, hvor man har god tid, selv om vi alle er travle mennesker, siger hun.

Ismutter og Søsterguf får nøglen til Slotsgade 2 den 1. maj, og derefter skal ishuset indrettes, inden det åbner senest fredag 1. juni.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...