Lene Koldkjær Decker har haft et tæt samarbejde med Niels Jørgen Lindhardt fra Aabybro Mejeri i forbindelse med den kommende isbutik på Stjernepladsen. Foto: Katrine Brix
Mad & Drikke

IsVærftet åbner snart - og her kan du købe is hele året

Caféen er klar med lækkerier to go, dessertkit - og de mange varianter fra Ryå Is

30. juni 2021 kl. 16:06

AALBORG: Er du vild med is - i vaffel, som dessert eller måske som topping i varm kakao? Så kan du godt begynde at glæde dig, for om kort tid åbner den kombinerede isbutik og -café IsVærftet på Stjernepladsen.

Her er kan du få de mange varianter fra Ryå Is både i caféen og to go, og ejer Lene Koldkjær Decker har også planer om at lave eksempelvis dessertkit med byg-selv-vafler, ligesom hun vil sælge forskellige lækkerier som lakrids, chokolade og sirup.

Lækker flødeis med masser af lakrids fra Ryå Is fra Aabybro Mejeri. Arkivfoto: Grete Dahl

Hele tanken bag IsVærftet er, at du skal have mulighed for at nyde god is - hele året. Og efter planen åbner stedet 17. juli.

- Vi tager isen ind hele året, og man kan købe den i forskellige varianter til kolde og varme drikke. Vi sælger ikke kager, men til efteråret er vi klar med eksempelvis æblesorbet som supplement til æblekagen, man kan få andre steder. Og til jul har vi blandt andet kanel-is, siger Lene Koldkjær Decker.

- Jeg synes ikke, den type isbutik er i byen i forvejen. Mange steder, der sælger is, åbner om foråret og lukker igen efter sommeren. Min inspiration til IsVærftet bunder i, at jeg gerne vil have noget andet end en gængs café.

Hun har ikke selv erfaring med at drive butik, men som uddannet sygeplejerske er hun vant til kontakt med mennesker.

- Jeg er en person, der trives sammen med andre og i samtale med dem. Og pludselig kom tanken til mig, at jeg da skal have en forretning. Jeg kender familien bag Ryå Is - og så blev det en isforretning, siger Lene Koldkjær Decker om IsVærftet, som du altså finder på Stjernepladsen ved Musikkens Hus.

IsVærftet ligger her på Stjernepladsen, der i øvrigt bliver indviet på fredag, 2. juli, klokken 15. Foto: Katrine Brix

Netop placeringen på den gamle værftsgrund har inspireret til navnet, og du finder da også desserter med referencer til de skibe, der er bygget der; Du kan gå ombord i eksempelvis Goliath og Isbryderen, ligesom der også vil komme en signaturvaffel.

- Det her er min drøm, jeg glæder mig til at hilse på gæsterne, siger Lene Koldkjær Decker.

- Og de kan glæde sig til at blive mødt med et smil, gode lokale råvarer og en hyggelig café, hvor du selv kan se det, du skal have, blive lavet. Det er noget, jeg selv sætter pris på, så man ved, hvad man får.

Når caféen slår dørene op, er det med plads til omkring 10 gæster indenfor samt udeservering. Der er åbent alle dage - i første omgang er åbningstiden fra klokken 11 til omkring klokken 20.

Som nævnt er det planen, at IsVærftet åbner lørdag 17. juli, og der vil være både tilbud og events i åbningsweekenden. Du kan dog allerede møde Lene Koldkjær Decker på fredag, 2. juli, klokken 15, når der er officiel indvielse af Stjernepladsen. Her kommer hun forbi med en isvogn.

Du finder IsVærftet på Stjernepladsen 43, og du kan følge med i forberedelserne her på stedets Facebookside

Annonceret indhold

Nyeste