Kortene skal minde dig om få sagt, hvorfor du sætter pris på andre. Foto: Lasse Sand
Mennesker

Iværksætter vil have os til at sige tak med et omvendt julekort

Et gratis postkort skal hjælpe dig på vej med at få fortalt, hvorfor du værdsætter familie og venner

17. december 2019 kl. 17:30

AALBORG: Pakkerne vil ligge i stabler under juletræerne i næste uge. Sirligt indpakkede med kulørt papir og sløjfer. Men hvor mange af os husker egentlig at få sagt til modtageren, hvorfor de lige netop skal have den bog, parfume eller strikkede sweater? Og hvor mange af os får lige skrevet de der personlige julekort, hvor vi takker for det, vi har med modtageren?

Svaret til begge dele er for få, hvis man spørger Aalborg-iværksætteren Trine Ottosen.

- Vi siger, vi vil gøre det og har de gode intentioner, men vi får det jo ikke gjort, fordi vi har travlt med arbejde og børn, siger hun.

Derfor har hun gennem sit nystartede firma SammenSammen sat sig for at hjælpe os alle lidt på vej i år.

Hun har lavet et par særlige kort, som man gratis kan få i butikker rundt i midtbyen. Det ene kort er et til- og frakort, hvor der er plads til at skrive, hvorfor moster Oda netop skal have den parfume, mens det andet er, hvad Trine Ottosen kalder et omvendt julekort. På kortet kan man skrive en tak for det, man har med modtageren og forklare, hvad man sætter pris på ved vedkommende.

- Det er en kærlig reminder til os om at få det gjort. Om at få sat nogle flere ord på i forholdet til vores venner og familie, siger hun.

Kortene udleveres gratis flere steder i byen - blandt andet her på Penny Lane. Foto: Lasse Sand

Trine Ottosen stoppede sidste år - efter 17 år og fire omgange med stress - som lærer for at blive selvstændig med SammenSammen.

Firmaets overordnede mål er at hjælpe børnefamilier og enlige med børn med at bruge mere og bedre tid sammen.

Udover kortene har hun her i december blandt andet lavet juleworkshops og sat et projekt med taknemmelighedskort i skolerne i søen, ligesom hun er ved at udvikle en abonnementsordning, hvor travle familier med enkle midler og små fif kan få hjælp til en skabe en bedre og mindre konfliktfyldt hverdag med mere nærvær.

Du kan få de omvendte jule- og til og fra-kort hos Penny Lane, Søstrene Grene på Nytorv, Luksusbaby, Paradis Is i storcentret og By Schøn.

Efter 17 år som lærer er Trine Ottosen blevet selvstændig med SammenSammen. Privatfoto
Annonceret indhold

Nyeste