For 18-årige Jacob Garm Pedersen er matematik mere en hobby end et skolefag

I slut januar gik Jacob Garm Pedersen og var nervøs. Han havde opdaget en regnefejl, han havde lavet i Georg Mohr, efter han konkurrencen var ovre.

Georg Mohr er en matematikkonkurrence for gymnasieelever. Op imod 15.000 elever deltager i første runde, hvor man skal have omkring 12 ud af 20 point for at gå videre. I år gik 1142 videre til anden runde, som blev afholdt 11. januar. Jacob var sikkert i blandt dem med 20 ud af 20 point.

Bekymringen var dog unødig, for censorerne kunne se, han havde tænkt i de rigtige baner, og han endte derfor med 20 ud af 20 i denne runde også. Der var otte andre end ham, der også nåede topscore.

- Jeg var ekstremt glad. Jeg var nået at blive en del i tvivl om, hvor godt det var gået, husker Jacob.

Johanne Thordahl  Jensen
Jacob foretrækker talkombinatorik fremfor geometri, fordi han i talteori bedre kan arbejde sig frem til svaret trin for trin. Geometri er mere et gætværk for at finde det rigtige startpunkt. Foto: Kim Dahl Hansen

Topscoren gav adgang til en weekend, hvor alle, der havde gjort det godt nok til at vinde konkurrencen blev inviteret. Den blev afsluttet med endnu en test, der skulle give adgang til Den Nordiske Matematikkonkurrence. Her landede Jacob sig en delt anden plads, da han sammen med en anden scorede 12 ud af 20 point.

Man får ikke den 18-årige gymnasiedreng til at indrømme, at han er noget særligt, når det kommer til matematik.

- Jeg har været utrolig heldig. Når man sidder med en opgave, skal man være kreativ og prøve sig frem med de forskellige formler. Der vil jeg mene, at der er en del held i lige at ramme den rigtige, forklarer Jacob.

Han håber dog på, at heldet holder 4.april, så kan han nå til Den Internationale Matematik-Olympiade, der løber af staben til juli, inden han begynder på matematik-studiet på Aalborg Universitet til efteråret.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...