Et dannebrogsmalet F-16 fly fra Skrydstrup kommer tirsdag til at larme og begejstre i luftrummet over Aalborg. 
Livet her

Jagerpilot i nordjysk luftrum: Man kan se det hvide i hans øjne

Nysgerrige opfordres til særlige forholdsregler

21. november 2022 kl. 19:28

AALBORG: Når det nordjyske luftrum tirsdag flænses af støjen fra et jagerfly, er der ikke umiddelbart grund til andet end at lægge nakken tilbage og nyde synet af en pilot, der kaster rundt med knap ti ton stål og glas i høj fart.

Med udgangspunkt fra Flyvestation Aalborg vil en af Danmarks F-16 piloter nemlig øve på det program, som danske piloter fra tid til anden demonstrerer ved diverse air shows i ind- og udland.

Det oplyser Morten Valentin Jensen, presseofficer ved Air Transport Wing i Aalborg.

- Hvis man er tæt på flyvestationen vil det være tæt på, at man kan se det hvide i øjnene på piloten, siger Morten Valentin Jensen.

Piloten i det dannebrogsfarvede jagerfly går første gang på vingerne kl. 10 tirsdag formiddag og igen kl. 13. Demonstrationsflyvninger tiltrækker normalt mange nysgerrige, og Morten Valentin Jensen opfordrer på forhånd de mange flyinteresserede til ikke at parkere på Thisted Landevej.

- Hold på parkeringspladsen ved Aalborg Lufthavn, tag en tur til Egholm eller stå på Lindholm Høje. Så generer man ikke den øvrige trafik og kan stadig få en god oplevelse ud af det, lyder rådet fra presseofficeren.

Jagerflyet hører til daglig til på Flyvestation Skrydstrup i Sønderjylland.

Hvorfor træner piloten så ikke bare i det luftrum?

- Det er der flere årsager til. Dels er det jo seværdigt, så for at det skal komme andre end sønderjyderne til gode, gør vi det også engang imellem i Aalborg. Desuden er det jo ikke alle, der er helt så store tilhængere af det, så for at fordele støjen, som nogen synes, det er, så fordeler vi flyvningerne rundt omkring på de forskellige flyvestationer, forklarer Morten Valentin Jensen.

Se også
Bilister på Limfjordsbroen gned sig i øjnene: Hva' fa'en?
Se også
Storfisker frifundet i sag om snyd med kvoter
Se også
Aalborg Kommune frifundet efter årelange stridigheder
Se også
27 ansøgere til den seneste stilling - her er sygeplejersker vilde med at arbejde
Annonceret indhold

Nyeste