I dag står han bag Danmarks første digitale ejendomsmægler

AALBORG: Jakob Neua Nørgaard er 39 år gammel og fra Aalborg - nærmere bestemt Nørre Uttrup. Han er serieiværksætter, og står bag Danmarks første 100% digitale ejendomsmægler, Estaldo.com.

- Jeg har været iværksætter hele mit liv. Jeg har startet en masse virksomheder, noget er gået godt, andre er gået mindre godt, fortæller Jakob Neua Nørgaard.

Jacob droppede ud af handelskolen efter 2 år, hvor han var blevet rigtig skoletræt. Der stiftede han det digitale magasin, Connery. Herefter fulgte flere eventyr, blandt andet virksomheden Penneo der specialiserede sig i digitale underskrifter. Nu er det så Estaldo.com, der får opmærksomheden.

- I slutningen af januar lavede vi den digitale ejendomsmægler Estaldo.com. Vi syntes, det var for dyrt at bruge de traditionelle ejendomsmæglere. Hvorfor skulle det koste 100.000 kroner at sælge et hus, når man kan gøre det meget billigere digitalt. Så nu sidder vi 9 personer, og har solgt en masse huse og har en del til salg, lyder fra Jakob Neua Nørgaard.

Estaldo.com minder på mange måder om de almindelige ejendomsmæglere, men der er dog noget der er meget anderledes.

- Vi er hundrede procent digitale, så man møder os kun på mail og chat. Vi fremviser ikke husene, det gør kunderne selv. Det er trods alt dem, der har huset til salg, der kender huset bedst. Vi håndterer stadigvæk alt papirarbejdet og sørger for billeder af husene. Når vi vurderer huse, sender vi en repræsentant ud og tjekker data for området, fortæller Jakob Neua Nørgaard.

Erfaringerne med de digitale underskrifter fra virksomheden Penneo, kunne benyttes til den nye forretning.

- Jeg tænkte, at et skøde også kunne underskrives digitalt, da jeg så mødte en ejendomsmægler, der hedder Ann og hun gik i de samme tanker. Ja, så startede vi. Alt sker jo digitalt i dag, bankvirksomhed og forsikringer kan klares digitalt, så hvor ikke også ejendomshandel?

- Da vi havde fået ideen begyndte vi at tjekke lovgivningen, og da vi havde fået grønt lys skulle vi finde programmører og investorer, og der var heldigvis nogle, der var klar.

- Der har naturligvis været en hel del bump på vejen, men nu er vi kommet godt i gang. I oktober tog vi 33 boliger ind vores kartotek og solgte 16 huse. Vi laver det alle andre ejendomsmæglere laver, men vi kommer ikke ud til fremvisning og samtaler. Folk har taget rigtig godt imod os, lyder det fra Jakob Neua Nørgaard.

Drømmen for fremtiden er, at Estaldo.com skal børsnoteres, konceptet skal udbredes til udlandet og gøres til en international virksomhed. Rent privat er der dog nogle andre drømme.

- Fremtidsdrømmen for mig selv er, at jeg gerne vil være mere sammen med mine børn. Som iværksætter skal man huske, at der er andet end virksomheden. Man skal huske at slukke telefonen, og tage sig tid til at tage i Fårup Sommerland og spise is. Der er også nogle derhjemme, der skal have opmærksomhed, lyder det gode råd fra Jacob.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...