Lau Aaen skriver satiriske og fiktive klummer med perspektiv fra den nordjyske hovedstad

- Google mig. Prøv nu bare lige at google mig. Kom nu, slå mig lige op, lyder opfordringen gentagne gange fra en tydeligt forventningsfuld og overordentlig selvsikker Jantelov.

Den læner sig tilbage i designerstolen i sikker forvisning om resultatet.

172.000 hits på Google. Ethundrede og tooghalvfjerds tusinde.

Den er god nok.

Det er rigtig mange hits. Det her er en kendislov af rang. Og så har vi hverken talt TikTok, Insta eller Twitter med. Man kan vanskeligt forestille sig en mere kendt lov.

- Det var det, jeg sagde. Det er sygt mange hits, siger Janteloven.

- Og vi snakker en lov, ik’? Det er helt gak. Det er så hjernedødt.

Jeg møder Janteloven i den øverste, største, dyreste og mest eksklusive suite på Hotel Hvide Hus med udsigt over det meste af Aalborg. På bordet er en dåse kaviar og en flaske champagne. Åbne, begge to. Janteloven vil meget gerne fortælle, hvor meget roomservicen koster, at den “er så ligeglad” og også har nuppet noget fra minibaren, “ret maje, faktisk”, og at kun det bedste er godt nok for Janteloven, der har taget hele verden med storm og nu er tilbage i Nordjylland.

Tilbage hvor det hele begyndte. Tilbage fra en World Tour, som den selv kalder det. Kortvarigt og kun for en stund, for Danmark og Nordjylland er slet ikke stor nok til Jantelovens worldwide vingeslag. Det er også blevet til en smuttur til barndomsbyen Nykøbing Mors.

- Det var pissefedt. Alle ved jo, hvem jeg er. Jeg er kongen af Nykøbing Mors. De var aldrig kommet på landkortet uden mig, lyder det fra Janteloven, der også engang fik trykt sit navn på en Anja Andersen t-shirt.

- Som den eneste lov, såvidt jeg ved. Altså, hallå?

- Jeg er altid top of mind.

Men hvordan er Janteloven blevet så succesfuld og kendt? Det handler naturligvis om at være sit eget brand, forklarer den, be your own brand, og så handler det om den unikke idé, det unikke koncept. Uden overhovedet at have undersøgt sagen nærmere på nogen måde, for det er ikke nødvendigt, mener Janteloven helt bestemt, at den er ene i verden om konceptet med 10 bud.

- Det er helt genialt tænkt, hvis jeg selv skal sige det. Ti love, bud, læresætninger, whatever, det er så nemt at huske. Jeg fatter ikke, hvorfor ingen har tænkt på det før. Men det er åbenbart kun mig, der kan få den slags idéer. Det er så klasse, lyder det fra en Jantelov i topform.

- Mit koncept er helt unikt. Og så handler det jo om ambitioner, om at turde melde ud. Om overskud, siger Janteloven, som slet ikke oplever problemer med at holde benene på jorden.

- Det tænker jeg slet ikke på. The sky is the limit.

Lau Aaen
Privatfoto

Lau Aaen (f. 1982) skriver satiriske og fiktive klummer med perspektiv til aalborg:nu fra den nordjyske hovedstad med et skarpt blik for den omkringliggende verden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...