Marcus Delfer guider dig til aktiviteter de kommende dage

AALBORG: Programmet for denne weekend er i sandhed mangfoldigt. Det er skønt at bo i en by, hvor der er plads til at dyrke det brede, det smalle, og så er den kulturelle buffet altid til at smage på - og indenfor en overskuelig rækkevidde.

Få dig lidt jazz i tilværelsen, råb verden op, kom endnu mere i julestemning og hav en god weekend!

Torsdag: Kennys Corner

Kenneth Dahl Knudsen har netop fået tildelt NORDJYSKEs kulturpris for sit imponerende engagement i Aalborgs jazzmiljø. Et af de mange tiltag hedder Kennys Corner, hvor Kenneth får interessante og ikke mindst afsindigt dygtige jazzmusikere til byen, hvor de giver koncert.

Nu på torsdag er det trommeslageren Rodolfo Zuniga fra San Jose, Costa Rica, der kommer på besøg. Men trods hans ophav er det særligt i den sydlige del af Florida, han har ladet sit musikalske talent udfolde sig. Rodolfo har spillet sammen med store prominente jazznavne, og det sker igen, når han på scenen denne torsdag spiller sammen med Casper Hejlesen (guitar), Kenneth Dahl Knudsen (bas), Tadas Pasaravičius (saxofon) og Carsten Kær Nielsen (keyboard).

Hvad - Jazzkoncert

Hvor og hvornår - Center for Dansk Jazzhistorie, Kjellerups Torv 2, 9000 Aalborg. Torsdag 19.30-21.30

Hvor meget - Entré 50 kr.

Fredag: Anti black-friday

På ugens sidste hverdag er der i hele Kongeriget Danmark dømt store shoppedag, når Black Friday-bølgen skyller ind over vores lille land.

Men det store og stigende forbrug får også andre grupper i samfundet til at råbe op, og det gør de i Den Grønne Studenterbevægelse. På fredag arrangerer de demonstration i Aalborg for at sætte fokus på klima, miljø og de udfordringer som et stort forbrug medfører. Det hele starter ved Gabels Torv, og så er der ellers march gennem byen med et program, der løbende opdateres på Facebook.

Hvad – Demonstration arrangeret af Den Grønne Studenterbevægelse

Hvor og hvornår – Gabels Torv, 9000 Aalborg. Fredag kl. 15

Hvor meget – Arrangementet er gratis

Lørdag: Julemarked

Noget af det dejlige ved den søde juletid vi nærmer os, er de mange julemarkeder. Gammeltorv er et kendt og historisk et af slagsen, men det er langtfra byens eneste.

På Hjulmagervej 58 finder du Råt&Godt, der fuldt fortjent har fået masser af omtale for deres arbejde og forskellige initiativer, og nu åbner de også for deres julemarked.

Du har mulighed for at købe bæredygtigt lokalproduceret håndværk, kunst og dyrke den unikke samhørighed og hygge mellem mennesker, som man møder i Råt&Godt. Sidst, men ikke mindst, er der også koncert med Solvej - et one-woman band med løbende samarbejdspartnere. Hun blev sidste år nomineret til fire GAFFA-priser, og nu på lørdag går hun på scenen kl. 13.

Hvad - Julemarked i Råt&Godt

Hvor og hvornår - Hjulmagervej 58, 9000 Aalborg. Lørdag kl. 10-15

Hvor meget - Gratis

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...