Magnus Saugstrup er opvokset i Gistrup og er nu stregspiller for Aalborg Håndbold. Foto: Lasse Sand
Mennesker

- Jeg er meget stolt over at være en del af holdet

Magnus Saugstrup spiller streg for Aalborg Håndbold, som han var med til at vinde The Double sammen med. Mød ham her

23. juni 2019 kl. 10:15

AALBORG: 22-årige Magnus Saugstrup er en af Aalborg Håndbolds lokale talenter. Han er opvokset i Gistrup og kommer fra en familie, hvor både storebror og far også går op i håndbold. Derfor var det naturligt, at Magnus Saugstrup fik interesse for sporten. Nu har han været med til at vinde The Double til Aalborg for første gang i klubbens historie, og det betyder noget helt særligt for ham. Ligesom han sætter pris på byens muligheder og opbakning.

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

Jeg tænker på en by som, uden at være kæmpestor, har det meste. Der er lidt af det hele, uanset hvilken alder man har, så er der ting at give sig til. Både inde midt i centrum af Aalborg eller hvis man bevæger sig lidt udenfor, så er der masser af ting at lave.

Så tænker jeg selvfølgelig også, at Aalborg er en stor sportsby, både på et konkurrenceplan hvor især fodbold, håndbold og ishockey er helt fremme, men også på et plan, hvor alle kan være med. Byen har fået en masse gode muligheder for at alle, som har lyst, kan dyrke sport. Specielt havnefronten og parkerne er flotte steder, hvor der altid er gang i den.

Hvilke steder i byen betyder noget særligt for dig? Hvorfor?

Nu er jeg jo fra Gistrup lidt udenfor Aalborg, så det er klart et sted, der betyder rigtig meget for mig. Det er der, jeg er vokset op, og der jeg har brugt rigtig meget af min tid. Specielt hallerne i både Gistrup og Klarup har været steder, hvor jeg har brugt rigtig mange af mine timer. Derudover har Øgade-kvarteret også betydet noget for mig, da det var der, jeg flyttede sammen med min kæreste for første gang. Her har Østre Anlæg også haft en betydning, hvor jeg flere gange har hygget med kammerater om sommeren.

Øgaden betyder noget særligt for Magnus Saugstrup, da det er her, han første gang fik egen lejlighed med sin kæreste. Foto: Lasse Sand

Hvordan bruger du byen i din fritid?

Nu er der jo rigtig gode steder inde i byen, hvor man kan spise, sidde og få en kop kaffe og så videre, og det er noget, jeg godt kan lide at gøre enten med nogle kammerater, min kæreste eller familie.

Jeg har jo efterhånden set de fleste steder af Aalborg flere gange, både de kulturelle steder og naturområderne. Det er rigtig flotte steder, som byen har gjort meget ud af, og det, synes jeg, er mega fedt, så man ikke skal ud og køre langt for at kunne få gode oplevelser.

Nu spiller du håndbold på professionelt plan. Hvordan opstod interessen for sporten? Og hvad har Aalborg betydet for din udvikling og for din karriere?

Interessen opstod nok kun, fordi min storebror spillede håndbold, og min far var træner, og så stod de til en kamp og manglede en spiller. Jeg trådte selvfølgelig til, og jeg blev grebet af det med det samme. Jeg husker også, at jeg spillede en rigtigt dårlig kamp, men jeg var egentlig lidt ligeglad, fordi jeg havde det så sjovt, og så fik jeg så lov til at spille med min egen aldersgruppe. Siden da har jeg spillet.

Aalborg har betydet rigtig meget for min udvikling. Der er rigtig gode muligheder for at kombinere sport og uddannelse, først inde på Sønderbroskolen og derefter på Aalborghus Gymnasium. Derudover har det jo også betydet meget, at klubben har en god ungdomsafdeling og et rigtig godt seniorhold, hvor jeg har fået lov til at udvikle mig.

Aalborg er en god by, hvis man vil spille håndbold, mener Magnus Saugstrup. Foto: Lasse Sand

Du har netop været med til at hive "The Double" til Aalborg - hvordan føles det? Og hvordan oplever du håndbold-kulturen og opbakningen i byen?

Det er jo kæmpe stort at være en del af. Det er første gang i klubbens historie, så det er jeg meget stolt over at være en del af, da det bestemt heller ikke er alle, der får lov til at være med til det her i Danmark.

Håndboldkulturen i Aalborg er kæmpe stor, og det kan man jo bare se til vores kampe, hvor der er cirka 4000 hver gang. Det er jo bare et tegn på, hvor stor interessen er her i Aalborg. Derudover er der jo masser af håndboldklubber rundt omkring i Aalborg, hvor der er en masse mennesker, som gør meget for alle klubberne.

Er der nogle personer, som betyder noget særligt for dig i Aalborg?

Det er jo selvfølgelig min kæreste, min familie og mine venner, som betyder mest for mig her i Aalborg. Jeg er nok lidt et tryghedsmenneske og har det bedst i vante omgivelser, så det betyder rigtig meget for mig, at de er tæt på mig, og jeg har god mulighed for at være sammen med dem hele tiden.

Ellers så har Stefan Madsen betydet meget for mig. Han er også en stor årsag til, at min håndboldkarriere har forløbet, som den har gjort. Det arbejde, han gør for klubben, er meget stort og kan på ingen måde overvurderes. Så har Jan Larsen selvfølgelig også haft en stor betydning, da det var ham, der gav mig chancen for at spille professionelt første gang.

Annonceret indhold

Nyeste