- Jeg er så stolt af at arbejde i et hus, der rummer så mange forskelligartede tilbud til byens borgere, og som skaber så god energi, siger Carina Lind Husum om Nordkraft. Foto: Kim Dahl Hansen
Mennesker

- Jeg er super stolt af min by

Mennesker: Direktør i DGI Huset i Nordkraft, Carina Lind Husum, har altid været vild med sport. Mød hende her

14. november 2020 kl. 09:47

AALBORG: Carina Lind Husum har i løbet af sin ungdom været både svømmer, badmintonspiller og gymnast, og hun har arbejdet som gymnastikinstruktør og haft bestyrelsesposter i LKB Gistrup. De sidste 10 år har gymnastikken været skiftet ud med en fitnessuddannelse og undervisning af pump og fitnessboksningshold. Hun har også to uddannelser fra hotelbranchen i rygsækken, og i øjeblikket er hun i gang med at læse Diplomledelse på UCN sideløbende med jobbet som direktør i DGI Huset. Carina Lind Husum er født i Aalborg og har de sidste 23 år boet i Gistrup med sin familie

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

Min by, som jeg er super stolt af. Udviklingen, som byen har gennemgået i løbet af de sidste 20 år, er noget, jeg altid fremhæver, når jeg har besøg fra andre dele af Danmark eller udlandet. Jeg er vokset op i Aalborg, så det er også stedet, jeg har min familie, mine venner og mit netværk.

Hvilke steder betyder noget særligt for dig i Aalborg?

Nordkraft er det første, som kommer til mig. Det har været mit andet hjem de sidste otte et halv år. Huset bliver ved med at imponere mig, for her er også sket en kolossal udvikling. Jeg er så stolt af at arbejde i et hus, der rummer så mange forskelligartede tilbud til byens borgere, og som skaber så god energi.

Aalborgs havnefront har også en speciel betydning for mig. Hvis jeg har brug for en break fra arbejdet, som oftest foregår bag skærmen på min labtop eller med telefonen mod øret, så går jeg en tur på havnefronten og nyder udsigten til Limfjorden.

Ja og så er jeg lidt af foodie. Jeg elsker mad og er flittig bruger af byens restauranter.

I coronatiden har restauranterne ekstra brug for støtte fra os lokale, og vi vil jo gerne have, de stadig er i byen, når vi kommer på den anden side.

- Udviklingen, som byen har gennemgået i løbet af de sidste 20 år, er noget, jeg altid fremhæver, når jeg har besøg fra andre dele af Danmark eller udlandet, siger Carina Lind Husum. Foto: Kim Dahl Hansen

Hvordan har coronasituationen påvirket jer i DGI Huset?

Tvangslukningen af Huset tilbage i marts 2020 er det hårdeste, vi nogensinde har oplevet.

DGI Huset er et hus, som er åbent 365 dage om året, og tvangslukningen var første gang, vi nogensinde har været lukket. Vi mødte en fantastisk opbakning fra vores medlemmer, hvilket har

betydet utrolig meget. Et DGI Hus er ikke ”kun” et fitnesscenter, det er et hus med aktiviteter for hele familien med fokus på idræt, motion og fællesskab, så det var en glædens dag, da landets fitnesscentre kom med i 3. del af genåbningen i juni 2020.

Forsamlingsloftet på 10 personer ,som trådte i kraft 26. oktober, har næst efter tvangslukningen været vores største udfordring. Men alle i teamet meldte ind, og vi fik oprettet over 30 ekstra hold pr. uge og endda også bygget en væg i vores Bikelokale, som har givet os dobbelt kapacitet. Jeg er meget imponeret over det gå-på-mod og den iderigdom, der har været i hele teamet.

Økonomisk ramte tvangslukningen Huset hårdt. Vi måtte tage nogle meget svære beslutninger i bestyrelsen. Valget af Husets nye strategi med fuldt fokus på sport og fitness - og dermed en udtræden af mødemarkedet - betød et farvel til halvdelen af de fastansatte i DGI Huset Nordkraft, så det har været en rigtig hård tid.

DGI Huset kommer ud af 2020 med røde tal på bundlinjen, det er uundgåeligt. Vi blev lukket i højsæsonen, alle medlemskaber blev sat i bero under tvangslukningen, ingen nye fitnessprodukter blev solgt. Selv med de statslige hjælpepakker og hjemsendelse af personalet med lønkompensation hænger regnestykke ikke sammen.

Hvilke personer i Aalborg betyder noget særligt for dig?

Min familie og venner betyder alt. De er der altid for mig, og de har været fantastik sparring i den hårde periode omkring tvangslukningen af DGI Huset i foråret. Mit team i DGI Huset har også en helt særlig betydning for mig. Vi har været igennem meget sammen, og har alle en aktie i den succes, Huset er i dag.

Synes du, at aalborgenserne er kommet godt i gang med at dyrke motion igen, eller holder nogle sig væk på grund af smittefrygt eller fordi de omvendt synes, at restriktionerne er for besværlige?

Fra den dag vi åbnede døren op igen efter tvangslukningen oplevede vi stor aktivitet. Der er selvfølgelig medlemmer, som ikke ønsker at træne i denne periode. Det kan være grundet hensyn til eget helbred eller pårørende, som er i risikogruppen, og det har vi stor respekt for.

Men jeg hører også, at træning er blevet en prioritet hos andre. Når noget har været taget fra os, oplever vi pludselig en fornyet værdi, og her tror jeg, at det sociale aspekt i DGI Huset - altså fællesskabet - er noget, som mange har savnet.

Der bliver opbygget mange relationer i et hus som vores.

På åbningsdagen oplevede vi faktisk også, at nogen kneb en glædeståre over at være tilbage.

Restriktionerne syntes jeg, at vores medlemmer har taget godt imod. Vi tilpasser os det nye normale, og det samme gør vores medlemmer.

Carina Lind Husum tiltrådte stillingen som daglig leder i DGI Huset Nordkraft i april 2012 og overtog depechen fra Troels Knudsen som direktør i oktober 2017. Foto: Kim Dahl Hansen

Hvad er dine ambitioner for DGI Huset i fremtiden?

I DGI Huset vil vi udvikle porteføljen af produkter og have fokus på både fysisk og mental sundhed. Vi kommer til at tilbyde nye holdtyper, som har fokus på andre grupper af medlemmer end vores kommercielle fitnesshold, og vi har allerede en del ideer i støbeskeen.

Vi har fået ledig kapacitet i Huset, som før blev brugt på møde- og konferenceaktiviteter. Disse ligger hovedsageligt i dagstimerne, og den kapacitet skal udnyttes.

Vi vil i fremtiden også have fokus på tillægsydelser som vejledning, foredrag og lukkede forløb for specifikke målgrupper samt partneraftaler og tilbud til erhvervslivet om sundhedstiltag på arbejdspladsen.

Jeg har under coronaen oplevet, hvor meget det sociale aspekt af den daglige træning betyder for vores medlemmer. Team DGI Huset vil derfor have stor fokus på fællesskab, sammenhold og sundhed i vores fremtidige tiltag.

Annonceret indhold

Nyeste