Flere tusinde frivillige står sammen om at skabe et brag af en folkefest - mød to af dem her

AALBORG: De er uundværlige, når et stort arrangement som lørdagens karneval skal gennemføres; de mange frivillige. Både før, imens og efter du fester, er de i fuld sving.

De stiller hegn op, sørger for affaldsstativer, står klar med forplejning samt betjening i baren, rydder op og står vagt. Og meget mere - for de er her, der og alle vegne, de omkring 2000 frivillige, der er med til at sikre et godt karneval i morgen.

Tina Larsen
Maria Nymann er en af de frivillige, der har været med til at gøre Kildeparken klar til karnevalsgæsterne. Foto: Teis Markfoged

Fællesskab og sammenhold

At det er noget helt særligt at give en hånd med i forbindelse med morgendagens folkefest, er 27-årige Maria Nymann et eksempel på. Selv om hun i dag bor i Kolding, vender hun hjem til studiebyen Aalborg, når eventen nærmer sig.

Hun har tidligere deltaget i Den Internationale Parade, men siden 2011 har hun arbejdet i kulissen.

- Det handler om fællesskabet. Det er hyggeligt og sjovt, selv om det også er nogle fysisk hårde dage. Vi hjælper hinanden, og man står aldrig alene. Vi bliver til arbejdet er gjort, man gør det, der skal til, siger Maria Nymann, der arbejder med opsætningen i Kildeparken.

- Og så er det en stor glæde, at man skaber noget, der betyder meget for andre.

Tina Larsen
Ansvarlig for øldepotet - og her chauffør - Michael Opstrup på arbejde i Kildeparken. Foto: Teis Markfoged

At skabe en fest for andre

Netop glæden ved at gøre noget for andre, er også en drivkraft for Sumanan Sriskandarajah.

- Jeg vil gerne være med til at skabe en fest for deltagerne, siger han.

- Og så er det hyggeligt at være en del af fællesskabet.

Sumanan Sriskandarajah har været frivillig de seneste fem år, og han blev det ved et tilfælde, "fordi det da kunne være meget sjovt at hjælpe".

- Og jeg var hooked med det samme, det er blevet min ting. Jeg er superstolt over at være en del af karnevalet.

Det stopper ikke her. Sumanan Sriskandarajah er også involveret i børnekarneval, lysparaden ved Danmarks Indsamling og karnevalets Horror House. Og til sommer rejser han rundt med karavanen, når Grøn indta'r hele landet.

- Hvis ikke jeg er frivillig, mangler der noget i mit liv.

Tina Larsen
Skilte viser dig vej. Foto: Teis Markfoged

En rollemodel med gå på-mod

24-årige Sumanan Sriskandarajah fremhæver, at han også selv får meget ud af at være frivillig.

- Det giver en kæmpe glæde og gå på-mod. Jeg tager værdier med herfra, som jeg kan bruge i dagligdagen. Her er mange forskellige opgaver og ansvar. Det giver troen på, at man godt kan - og en stærk vilje, siger han, der læser HF.

- I skolen laver jeg tingene her og nu. Og selv om regnen har silet ned her i Kildeparken, så skal arbejdet gøres færdigt.

Sumanan Sriskandarajah håber, at han kan inspirere andre til også en yde en frivillig indsats.

- Jeg vil gerne være en rollemodel. Vise, at man bare skal springe ud i det og turde være med til at gøre en forskel - blandt andet for de mange, der deltager i karneval, siger han, der i øvrigt aldrig selv har deltaget i stjerneparade og efterfest.

Men han er alligevel en del af bybilledet, når det går løs i morgen. Efter at have givet en hånd med i øldepotet og været med til at stille scener op i Kildeparken - er det Sumanan Sriskandarajah, der har ansvaret for konfettikanonen på Cimbrertyren på Vesterbro i morgen.

Tina Larsen
Gruppen af frivillige har blandt andet stået for at tømme søen i Kildeparken. Foto: Teis Markfoged

Med igen næste år

Og begge frivillige er ikke i tvivl, de er klar igen til næste års karneval.

- Ja da, man stopper ikke, når først man er en del af det, siger Maria Nymann.

Mens karnevalets korps af frivillige arbejder gratis, så får de deltagende foreninger efterfølgende et beløb for at hjælpe til ved Aalborgs Karneval.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...