Et par hundrede studerende skal møde Obama på lørdag - Kim Tanja H. Nørgaard er en af dem

AALBORG: Nøjagtig, hvad hun skal forvente, ved hun ikke. Men hun ved, at hun de seneste dage er blevet lidt starstruck.

For tænk, at netop hun skal høre en af verdens mægtigste mænd. Lige her i Aalborg.

- Det er ret stort, siger Kim Tanja H. Nørgaard.

Hun er dog ikke i tvivl om, hvilken følelse, der fylder mest lige nu - glæde og spændt forventning.

- Han har så meget erfaring. Og jeg kan ikke lade være med at tænke, at alt, hvad han vil sige, vil være guldkorn, siger hun.

Til daglig læser den 30-årige nordjyde bioteknologi på Aalborg Universitet på syvende semester, og sammen med nogle håndfulde øvrige studerende fra instituttet er hun inviteret til at overvære USA's 44. præsident tale om lederskab i Musikkens Hus på lørdag, 28. september. I alt 200 af de godt 1200 tilhørere ved arrangementet vil være studerende.

Katrine Schousboe
Der er fuld fart på Kim Tanja H. Nørgaards studieliv - ud over at læse bioteknologi på syvende semester, sidder hun i studienævnet og er mentor for nye studerende. Foto: Torben Hansen

Hjerte banker for miljøet

- Jeg læste jo godt, at han kom, men havde ikke lige forestillet mig, at jeg skulle se ham. Men så fik vi en mail om, at vores gruppe var blevet indstillet af semesterkoordinatoren, og så var det jo pludselig virkeligt, fortæller hun.

Ved siden af studierne, sidder Kim Tanja H. Nørgaard blandt andet i studienævnet og er mentor for nye studerende, og så banker hendes hjerte for miljø. Og inden for det hele, forventer hun at kunne blive klogere på lørdag.

- Obama har virkelig skabt positiv forandring med sit lederskab, og jeg håber, at han kan inspirere mig - måske også til at se nogle ting i verden, som jeg ikke kender til nu, siger hun og tilføjer, at det både gælder på et samfundsvidenskabeligt og på et medmenneskeligt plan.

- Og så har han jo også som siddende præsident anerkendt bioteknologien som vigtig for fremtiden. Men jeg har tænkt mig at gå ind til arrangementet med et åbent sind og suge til mig, for jeg er helt sikker på at komme til at gå derfra med noget. Ja, jeg føler mig så privilegeret, at jeg får lov at at høre ham, siger hun.

Katrine Schousboe
Den 30-årige nordjyde føler sig privilegeret over at få lov at høre præsidenten - og er sikker på, at hun nok skal få noget med, hun kan bruge. Foto: Torben Hansen
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...