Det var sjovt, det havde sine fordele, men nu er det ikke sjovt længere

KLUMME: Glædelig påske. Så er vi nået til år to med påskefejring på afstand. Vi står over for en en snarlig genåbning, hvis alt går efter planen. Glæden til at vi igen kan komme til frisør og på café giver et forårssmil på læben. Udsigten til, at vi igen kan komme på et af de brune oaser i starten af maj, er heller ikke noget, der tvinger mundvigene nedad. Men inden da skal vi da lige have endnu en påske, hvor vi skal holde afstand. Sundhedsmyndighedernes anbefalinger er da heller ikke til at misforstå. Den traditionelle påskefrokost med mange retter og mange mennesker tæt om et pyntet bord er ikke en god idé at gennemføre i år. Det skriver de på sst.dk og opfordrer til en masse skønne alternativer. Anbefalingerne går da også på, at man skal lave noget udenfor.

De er nu alligevel søde dem fra Sundhedsstyrelsen. Der er næsten ingen grænser for idérigdommen med inspiration til os idéforladte danskere. Vil man insistere på at gennemføre den traditionelle frokost med Kylle, Rylle og Rød Aalborg, skal det forgå med så få mennesker som muligt, og man skal lufte ud 4 til 5 gange med gennemtræk af 5 til 10 minutters varighed. Eller allerbedst; holde den udenfor. Sidste år var det også populært at afholde påskefrokosterne virtuelt. Det fungerede overraskende godt, og det havde da også nogle åbenlyse fordele. Hvis man ikke gad at deltage længere, kunne man fake en dårlig forbindelse, og spørgsmålet om hvem der skulle køre hjem, var ganske overflødigt.

Men nu står vi her så igen, og hvorfor så ikke bare tage en gang påskefrokost på teams igen? Jeg gider ikke. Det var sjovt, nyt og spændende. Men det kan ikke erstatte det fysiske samvær. Jeg vil gerne kigge dem, jeg taler med, direkte i øjnene. Da alt det her startede, havde jeg verdens største ja-hat på. Den er blevet noget mindre efterhånden. I starten var der ingen grænser for, hvor fantastisk det var at mødes i den virtuelle verden. Men nu her et år senere overskygger manglerne det smarte. Jeg savner den daglige kontakt med kollegaerne, og værdien af en daglig sparring har vist sig at være enorm. Jo, jo, det kan da have sine fordele at sidde til et møde, hvor man kan slukke kammeraet og tage et spil sudoku, uden at det virker uhøfligt. Men savnet til det ægte sociale samvær med kollegaerne har for længst overtrumfet den digitale ensomhed.

Påskefrokosterne har sin værdi med det store indtag af spise og drikke, men hvad har de ellers af gode idéer på sst.dk?

De anbefaler blandt andet en udendørs æggejagt. Det er slet ikke dumt, men mon ikke flere af os allerede har den på blokken? Jeg har i hvert fald arrangeret flere af disse og deltaget i en del af dem.

Lav en online påskekage-konkurrence med familie og venner, lyder det som inspiration. Det er en super idé. Men hvordan finder man vinderen af den? Når kagerne skal prøvesmages ville det da være dumt at kritisere sin egen.

I det hele taget virker det også som om, at Sundhedsstyrelsen heller ikke har overskuddet til de vilde idéer. På hjemmesiden kommer de også med de her forslag: Gå ud i haven eller gården, hvis I har mulighed for det. I kan også tage på legeplads, besøge en park, gå en tur i naturen eller skoven.

Med disse input fra Sundhedsstyrelsen kan jeg kunne tolke det som om, at de er kommet til præcis det samme stadie som mig. Det var sjovt, det havde sine fordele, men nu er det ikke sjovt længere.

Jeg ønsker dig en rigtig god påske, og håber, at vi næste år kan samles i store flokke og holde den påske som vi plejer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...