Traditionen tro skal der være en regent til Aalborg Karneval. I år bliver det skuespiller Peter Mygind. Mød ham her

AALBORG: Peter Mygind er både skuespiller, tv-vært, musiker, entertainer og foredragsholder. Han er blandt andet kendt som hele Danmarks Score Kaj, Andreas fra Taxa, Nikolaj fra Nikolaj og Julie og meget mere. I øjeblikket arbejder han på en ny tv-serie på Tv2 Charlie, hvor han har hovedrollen som politiefterforsker Dan Sommerdahl. I år indtager han Aalborg Karneval som karnevalskonge lørdag 25/5.

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

Jeg startede som skuespiller som 19-årig, og der var min mor rigtig gode veninder med Else Bülow, som var direktør for Nordjyllands Kunstmuseum, som det hed dengang. Derfor var vi i Aalborg hver sommer, hvor vi boede i telte og lavede gadeteater på det amfiteater, der lå bagved museet. Det var super hyggeligt. Min far har også altid samlet på kunst, og han har doneret noget til museet. Så på den måde er der et bånd dertil og til byen.

Det var også på de ture, jeg for alvor lærte Gaden at kende, for der var jeg en hel del gange. Så jeg lærte allerede som helt ung, at aalborgenserne har en fantastisk evne til at give den gas. Jeg synes, folk i byen er åbne, imødekommende og skide sjove at være sammen med.

Camilla Gammelgaard
Peter Mygind er beæret over titlen som karnevalskonge. Foto: Lasse Sand

Nu er du jo ikke selv fra Aalborg, så set udefra hvad er så dit indtryk af byen?

Det er helt klart en by, der har udviklet sig meget gennem tiden og er vokset på den gode måde. Jeg synes, det er skide charmerende alt det kulturliv, der opstår. Førhen var der kun Aalborg Teater, som jo også er et godt sted, og hvor jeg kender flere, der har spillet. Men det er dejligt for byen, at der kommer så mange nye kultursteder.

Har du nogle gode minder fra byen eller steder, som du særligt husker den for?

Man er ved at skabe en by, hvor det er dejligt at være med en masse restauranter, musikscener og museer. Der er også mange skønne steder, hvor det er gratis at hænge ud. For eksempel er der en masse skønne steder ved fjorden, hvor man kan gå ture og områder, hvor man kan spille bold og lege. Der har jeg rigtig tit gået tur, når jeg har været på besøg i byen.

Og så vil jeg nævne Mortens Kro. Der kommer jeg meget, når jeg er i Aalborg og nyder noget god mad og et godt glas vin. Sidste gang, jeg var på Mortens Kro, var efter, jeg havde holdt en tale i Aalborg Zoo i forbindelse med Sankt Hans. Vi røg ind i en polterabend med en masse mennesker, der var omkring min alder. Det viste sig at være en chef for et medie i Nordjylland, der skulle giftes. Her mødte jeg Henrik Foget Jensen, som har Zwei Grosse Bier Bar, så der har jeg også været flere gang og danse. Jeg er generelt meget åben for at møde nye mennesker.

Camilla Gammelgaard
Aalborg er min anden by, siger Peter Mygind, som har flere gode venner her. Foto: Lasse Sand

Er der ellers nogle personer i Aalborg, som betyder noget specielt for dig - eller måske nordjyder generelt?

Jeg har en storebror i Hjørring, så jeg har faktisk lidt familie i Nordjylland.

Ellers har jeg fået adskillige skønne Aalborg-venner igennem tiden. Eksempelvis Kent Wolfsen som er gallerist og ejer af Galerie Wolfsen. Jeg har flere værker derfra hængende derhjemme, og han er virkelig en både sjov og skøn aalborgenser, som jeg efterhånden har kendt i mange år. Han er altid god for et glas vin.

Mange af mine venner i København kommer fra Aalborg. Så på den måde kan man også godt sige, at Aalborg min anden by. Der er for eksempel Dung, Son, Lam og Ahn, som er de fire søskende bag LêLê-restauranterne. De holder en Aalborg-fest i København hvert år, hvor jeg er med.

Din mor Jytte Abildstrøm har tidligere været regent til Aalborg Karneval. Nu er kronen din. Hvad betyder det for dig at få sådan en rolle?

Jeg har gået og tænkt over, hvad der skal til, før man bliver udnævnt som karnevalskonge. Jeg troede nok, at når man lavede Score Kaj i 1994, så var man oplagt der. Da de så endelig spurgte, sagde jeg selvfølgelig ja med det samme.

Min mor siger, det var helt fantastisk at være karnevalsdronning. Jeg har aldrig selv været til Aalborg Karneval, så jeg er spændt på selv at opleve det. Men jeg har mødt mange, som har været med, og de siger allesammen, det er sjovt og fantastisk.

Sidste år kunne dronningen twerke. Hvad kan karnevalsgæsterne forvente af dig som konge? Hvilken type regent vil du gerne være?

Jeg håber, at jeg kan være med til at starte en fest, og jeg kan både synge og danse. Arrangørerne har lovet mig en mikrofon og en stor højtaler, så jeg kan skråle "Love is in the air" omkring 247 gange. Det er min favoritsang, så jeg tør i hvert fald godt love, at jeg synger den rigtig mange gange.

Hvis der er noget, som karneval er, så er det en kærlighedsfest. Der er plads til mangfoldighed, og det er hyldest til livet. Så det skal fejres med et brag. Jeg tror, der er mange, som springer ud som den, de gerne vil være, når de er klædt ud til karneval. Om så det er i et Spiderman-kostume, eller hvad man nu har på.

Camilla Gammelgaard
Der var mødt mange op for at hilse på årets karnevalskonge. Foto: Lasse Sand

Hvad forventer du selv af dagen?

Udover jeg vil give alt min kærlighed til karnevalsgæsterne, så vil jeg også tage imod alt det, som folk giver tilbage. Jeg satser på at få og give imellem 8.000 og 12.000 krammere den dag. Jeg går virkelig all in på karnevalskrammere. Så jeg håber vel på at få en masse kærlighed og sambarytmer.

Der er også mange, der har skrevet til mig på de sociale medier, at de glæder sig til, jeg kommer. Så jeg kan allerede mærke, at der er gensidig glæde, og det er jo dejligt. Jeg har også allerede på forhånd lovet en masse danse og krammere væk.

Jeg glæder mig helt vildt - jeg glæder mig "karnevalskonge" meget til at feste med byen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...