Miguel Oliveira er en af de mange frivillige, der er involveret i folkefesten - mød ham her

AALBORG: Miguel Oliveira er en af de mange frivillige, du kan møde i forbindelse med Tall Ships Races. Han er fra Portugal og har boet i Aalborg de seneste 10 år. 29-årige Miguel Oliveira flyttede hertil for at studere, og i dag er han projektkoordinator i International House North Denmark ved kommunen, hvor han arbejder med internationalisering og det internationale samfund i byen

Tina Larsen
Foto: Mette Nielsen

Hvis jeg siger Aalborg, hvad tænker du så?

Jeg tænker på en charmerende og moderne by, der har alt.

Aalborg er for mig det sted, hvor balance kan findes. Aalborg er for mig synonym med en perfekt by, der både deler aspekter af sofistikerede storbyer og hyggen fra lokale landsbyer og dine naboer.

På den måde er Aalborg simpelthen perfekt for mig.

Hvilke steder betyder noget særligt for dig i byen?

Karolinelund betyder rigtig meget for mig. Der var jeg frivillig hos Platform4, jeg lærte parken at kende og at bruge den.

Jeg spillede fodbold og basketball med vennerne, grillede og hyggede med nogle øl i græsset, og vi skatede, hvor der i dag findes en skaterpark.

Karolinelund er simpelthen et godt eksempel på balance. Meget tæt på byens centrum ligger en spændende park, hvor der findes natur, sport og stilhed.

Havnefronten er også rigtigt vigtigt for mig.

Der kan jeg mærke, hvor meget byen har udviklet sig, siden jeg kom til Denmark. Aalborg var en industriby, og det har man aldrig glemt i udviklingen.

På havnefronten har man mulighed for at blive inspireret af Limjorden, og jeg ser solnedgange om sommeren foran Musikken Hus med gode venner.

Tina Larsen
Foto: Mette Nielsen

Du er frivillig i et Infopoint og sælger blandt andet billetter til shuttlefærger og turbåde i forbindelse med The Tall Ships Races. Hvorfor er du med som frivillig?

Jeg vil meget gerne møde andre danskerne og have det sjovt sammen med dem. Derfor er det en spændende mulighed at være med.

Og det er naturligt en mulighed for at repræsentere vores by og hjælpe alle de udenlandske turister.

Hvad kan du bidrage med?

Jeg vil brug mit gode humør og mine sproglige kompetencer (portugisisk, polsk, bulgarsk, engelsk og spansk) til at hjælpe de mange turister og deltagerne, når de er i Aalborg.

Jeg ser frem til at hjælpe dem med at finde rundt i vores dejlige by.

Hvad er dine forventninger til The Tall Ships Races?

Jeg har ikke bestemte forventninger, for programmet er bare så stort.

Men jeg håber, at jeg kan møde andre frivillige, besøge nogle af skibene og opleve god musik fra de forskellige scener.

Det er det største arrangement, man kan deltage i i Aalborg i mange år.

Jeg er stolt over, at der kommer det største fyrværkerishow nogensinde i Danmark, og det er jeg sikker på, at aalborgenserne også ser frem til.

Hvilke personer i Aalborg betyder noget særligt for dig i dit arbejds- og/eller privatliv?

Her vil jeg nævne alle mine gode kollegaer i Aalborg Kommune, de tog rigtig godt imod mig for et par år siden, da jeg startede mit arbejde som projektkoordinator.

Jeg lærer så meget af dem hver dag, og jeg finder inspiration i deres arbejde og personlighed.

De er nogle hårdtarbejdende folk som kæmper for at gøre Aalborg mere attraktiv og stærkere som en erhvervsby.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...