Tina Jakobsen er køkkenchef på Brasserie Kunsten. Mød hende her

AALBORG: Hun er født og opvokset i Haderslev hos forældre, der drev en café og med en bror, der ligesom hun selv er uddannet kok. Hun beskriver sin lærestid i barndomsbyen som barsk men ville i dag ikke være oplevelsen foruden, fordi den har været med til at gøre hende hårdfør - og det skal man være for at komme frem i restaurationsbranchen. Tina Jakobsen trækker stadig på mange af de værdier, hun lærte under uddannelsen - herunder at man skal lave alting selv helt fra bunden. Og så bruger Brasserie Kunsten stadig moderens opskrift fra familiens café i Haderslev, når der skal laves varm chokolade

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

Det er en by, der har udviklet sig hurtigt, og som virkelig blomstrer. Jeg kan især godt lide, at vi har så meget vand omkring os, og jeg holder af at gå til koncerter på Skråen.

Jeg flyttede hertil fra Aarhus i 2013 for at være sammen med min kæreste Rikke, efter at vi blot havde kendt hinanden i tre måneder. I dag bor vi sammen i Gug og bruger byen aktivt. De senere år er der virkelig sket meget positivt i forhold til udvalget af restauranter, caféer og vinbarer. Jeg og Rikke kan godt lide spontant at køre ind til en fortovscafé og så bare sidde dér og kigge på mennesker.

Den første tid i Aalborg arbejdede jeg som souschef på det daværende Can Blau. I oktober 2015 fik jeg tilbuddet om at starte Restaurant JØRN op på Utzon Center, og i januar 2016 overtog jeg også ansvaret for den nye café her på det nyrestaurerede Kunsten. Før restaureringen var det meget sådan et cafeteria med ostemadder og filterkaffe, og jeg skulle give stedet en ny profil. Det hed først Café Aalto, men har netop skiftet navn til Brasserie Kunsten, da vores kvalitet, faglighed og menukort egentlig altid har passet bedre til brasserie-traditionen.

Susanne Justsen
- Vi er tro mod råvarerne og bruger dét, der er i sæson, siger Tina Jakobsen. Foto: Kim Dahl Hansen

Hvilke steder betyder noget særligt for dig i Aalborg?

Jeg kan rigtig godt lide Vestre Fjordpark, arkitekturen og stemningen. Rikke, jeg og hunden Cava tager også gerne i Lundby Krat eller andre skovområder i nærheden af Gistrup for - alt efter sæson - at finde urter og svampe, til at bruge i maden på Brasserie Kunsten.

Hvilke personer i Aalborg betyder noget særligt for dig?

Det må være dem derhjemme og så mine kolleger på Kunsten. Det er vigtigt for mig at kunne sparre fagligt med andre kokke på brasseriet, da de deler min passion for håndværket.

Hvorfor er det lige Kunsten, du har valgt at satse på?

Jeg nyder at være i de her sprælske, kreative miljøer, hvor der hersker åbenhed, nysgerrighed og brede horisonter. Desuden er det en gave at være et sted, hvor man er med til at give gæsterne en helhedsoplevelse – hvor alle sanser, inklusive smagssansen, bringes i spil. At være en del af Kunsten gør også, at jeg kan bruge min kreativitet til at tænke de forskellige udstillinger ind i menukortet. Endelig nyder jeg at være et sted, hvor opgaverne varierer. Vi laver både middage under royale besøg, vi holder store selskaber, og vi laver enkle, lækre retter, som kan tages med ud på tæppet i parken under Summer Lounge. Fælles for det hele er, at vi aldrig går på kompromis med hverken faglighed eller råvarer.

Susanne Justsen
Tina Jakobsen i et af Brasserie Kunstens orangerier. Foto: Kim Dahl Hansen

Hvad er det, Brasserie Kunsten kan?

Vi er med til at gøre turen på Kunsten til en helhedsoplevelse af høj kvalitet. Vi er tro mod råvarerne og bruger dét, der er i sæson. Desuden laver vi alt fra bunden og har en enorm kærlighed til håndværket og fagligheden.

Hvad er det bedste ved dit job?

At jeg kan være kreativ og har frie tøjler. Jeg er ikke pålagt et snævert koncept her på stedet. Det er vigtigt for mig, at der er respekt om min faglighed. Jeg har tidligere prøvet at være underlagt en lang række beslutninger ovenfra, og det fungerer ikke for mig – det begrænser min kreativitet og passion. Jeg elsker at sparre med mine kolleger, men jeg har brug for frihed til selv at bestemme.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...