Sarah Martin udtrykker sig igennem piercinger og tatoveringer, og hun mener, der er rum til alle i byen, hun er vendt hjem til. Mød hende her

AALBORG: 32-årige Sarah Martin er født og opvokset i Aalborg. Hun er uddannet piercer i byen, men som ung drog hun ud i verden for at lære mere inden for sit felt. Hun har også haft sine egne butikker i Oregon og New York, hvor hun piercede folk. I dag er hun tilbage, hvor det hele startede og arbejder i Artistic Tattoo & Piercing på Vesterbro. Hun har for nyligt medvirket i "Mit liv" på DR, grundet hendes valg om at udtrykke sig igennem sine talrige piercinger og tatoveringer. Privat er hun mor til tre børn på fire, seks og 12 år.

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

Sådan et totalt landsby-agtigt sted på en storby-agtig måde!

Som Mikael Melodi synger: “Jeg elsker Aalborg- Aalborg elsker mig”, fordi vi hører sammen. Det er sådan et “give og tag” forhold, hvor jeg har levet af byens skraldespande, løbet på tagene og festet i parkerne og bollet i baggårdene. Det er byen, hvor man hver dag møder flere kendte ansigter og smil, og hvor alle på en eller anden mystisk måde kender de samme mennesker. Så jeg føler mig hjemme. Og jeg tør vise Aalborg, hvem jeg er - om det er i beskidte joggingbukser og ingen makeup, eller om det er latexdragt og fuld ild, så er der rum til, at man tager sig plads, i Aalborg.

Camilla Gammelgaard
Sarah Martin elsker Aalborg og er ikke bleg for at vise byen, hvem hun er. Foto: Lasse Sand

Hvilke steder i byen betyder noget særligt for dig? Hvorfor?

1000Fryd har mit hjerte. Der er fantastiske mennesker, dejlig stemning, plads til kreativitet, og så spiller der tit mega fede bands. Der har jeg, specielt da jeg var yngre og havde tid, tilbragt rigtig mange timer og haft ungerne med til Folkekøkken.

Hvordan bruger du byen i din fritid?

Om sommeren er ungerne og jeg til musik i Karolinelund, de elsker Hefty og Jøden. Og så besøger vi tonsvis af legepladser og hænger meget ud på havnen, hvor der er musik, skibe, is, skatere, og så er det fedt bare at kigge på mennesker! Og dem er der heldigvis mange spændende, forskellige og smukke af på hver deres måde på gaderne i Aalborg. Vi spiser ofte ude i weekenderne og går rundt i de forskellige butikker og kigger og snakker med de søde og dygtige ekspedienter. Og så har vi naturligvis det obligatoriske årskort til Aalborg Zoo!

Camilla Gammelgaard
Man kan møde Sarah Martin i Artistic Tattoo & Piercing, hvor hun lever af at pierce. Foto: Lasse Sand

Du er uddannet piercer og arbejder til daglig i Artistic Tattoo & Piercing. Hvordan startede din fascination af branchen, og hvad er det gode ved dit job?

Nogle af mine tidligste barndomsminder er at sidde på gulvet sammen med min oldefar i oldemors stue og se tv og sidde og kigge på hans sømandstatoveringer på armene, mens de samme arme holdte om mig. Der var skibe og en masse udtværet grønt blæk. Og så syntes Sarah på 4 år, at hendes far var den smukkeste i verden med hans kors, der dinglede i øret. Med alderen fandt jeg punkmusikken og med den kulturen. Så har jeg har altid læst meget og opdagede, at nysgerrigheden og behovet for at udtrykke sig er over alt i hele verden. Og så er det heldigvis blevet min levevej og en måde at forsørge mine børn. Hvilket jeg er dybt taknemmelig over. Det bedste ved mit arbejde er kunderne! De giver mig liv og energi, deler deres tanker og følelser og lader mig være værktøjet på deres vej gennem deres kropsudsmykning.

Du jo selv valgt at få rigtig mange piercinger og tatoveringer. Hvordan er det at skille sig ud fra mængden i Aalborg?

Ude på gaden er det rigtig fint at skille sig ud i Aalborg. Folk er som oftest venlige og smiler og hilser. På nettet er det ofte en anden snak. Jeg ved ikke, om folk bliver dummere af at have en internetadgang men i virkelighedens verden, er de mennesker, jeg møder på min vej søde og imødekommende.

Camilla Gammelgaard
Sarah Martin har selv en masse tatoveringer og piercinger. Foto: Lasse Sand

Nu har du rejst meget og har boet flere steder i udlandet - Hvad fik dig til at vende hjem?

Det er et privilegie at have venner rundt omkring i hele verden, som elsker mig, og som vil dele deres liv med mig. Men jeg savnede de nære relationer og lige så fedt, som det er at opleve verden og bo i en RV og få en ordenlig en på opleveren, lige så fedt er det at komme hjem til et hus uden hjul, hvor man kan slappe af og passe sig selv. Udlængslen er slukket lidt, og det er som om verden er flyttet ind i mit hjerte i form af minder, mennesker og oplevelser, som jeg tager med mig hver dag.

Er der personer her i byen, som betyder noget særligt for dig?

Der er et sted, som betyder noget helt særligt for mig- Artistic Tattoo & Piercing. Artistic er en kulturinstitution i Nordjylland, et sted hvor der er højt til loftet, plads til alle, et sted jeg kalder mit andet hjem og et sted, hvor der er plads til mig. Mig som altid har følt, der var noget mere og vildere lige rundt om hjørnet. Det jeg mangler, giver Artistic mig, og Artistic giver mig en platform til at give videre til lokalsamfundet, mine venner og familie og mine dejlige kunder.

Camilla Gammelgaard
Udover at være piercer, så er Sarah Martin mor til tre. Foto: Lasse Sand
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...