Peter fra Aalborg er nået til finalen i Hell's Kitchen

AALBORG: Peter er i dag en glad, smilende og imødekommende kok. Men sådan har det ikke altid været. Aalborg:nu har mødt Peter Kjeldgaard, der er kommet hele vejen til finalen i Hell's Kitchen på TV3.

- Jeg var en skidt knægt og har altid fået at vide, at jeg aldrig ville blive til noget, fordi jeg har ADHD. Det fandt jeg først ud af, da jeg var tyve år gammel. Inden da var jeg bare en dreng, der ikke kunne opføre mig ordentligt. Jeg kommer fra en god familie, men det man ikke må, har altid været mere spændende for mig, fortæller Peter.

På et tidspunkt kom han i arbejdstræning i et køkken, og det blev hans redning ud af det kriminelle miljø.

- Jeg har et råd til unge, der har fået en plet på deres straffeattest og har fået at vide, at de ikke kan blive til noget: Lad være og stop det kriminelle liv. På et tidspunkt finder du ud af, det ikke er fedt at sidde i fængsel, og så skal du ud og bygge dit liv op fra bunden, siger Peter.

Han var 25 år, da han besluttede sig for, at den kriminelle løbebane ikke var den vej, han skulle gå resten af livet. I dag har Peter arbejde som køkkenchef og har stiftet en familie. Den plads i livet har han det rigtig godt med.

- Det, at jeg står med et familieliv nu, er fedt. Der er da ikke noget, der driver mig mere end at have et arbejde, lave mad og tage mig af min datter og min lille familie. I dag gør jeg en masse mennesker glade, fortæller en lettet Peter.

Kæresten meldte ham til

Den vrede, han tidligere bar rundt på, er nu forsvundet som dug for solen.

- I dag er jeg glad, og jeg elsker at møde mennesker. Jeg er en rigtig krammeperson, så de her coronadage er lidt svære for mig. Det der med, at man ikke må give hånd i dag, er jeg ved at brække mig over, fortæller Peter.

I programmet Hell's Kitchen bliver deltagerne kastet ud i mange udfordrende opgaver og i flere afsnit, får de rigtig meget skæld ud af værten og kokken Jakob Mielcke. Det fremstår i programmet som om, at deltagerne, trods erfaring med mad, ikke engang kan koge et æg.

- Man skal huske på, at det her er et underholdningsprogram. Normalt arbejder man jo sammen med folk, man kender. I programmet bliver man i stedet kastet ind i en gruppe med folk, der er fremmede for en. Det gør samarbejdet svært. Man bliver jo også presset på et helt andet niveau, fortæller Peter.

Det var ikke Peters egen ide at melde sig til programmet.

- Det var faktisk min kæreste, der meldte mig til. Dengang havde jeg være arbejdsløs i tre måneder, og hun var ved at blive sindssyg af at kigge på mig, så hun meldte mig til, siger Peter.

Han er i dag glad for, at han kom med i programmet og har fået blod på tanden til at lave mere tv.

- Jeg kunne godt drømme om at udfordre mig selv på nye måder, så jeg kunne godt finde på at melde mig til Robinson, fortæller han.

Det afsluttende og obligatoriske spørgsmål, når man taler med en kok, er selvfølgelig: "Hvad er så din livret?"

- Det er tatar. Hvis det er råt, er det lækkert. Om det er hakket eller rørt er lige meget. Det er tatarsovsen, der gør det lækkert. Det er den, der samler det hele. Hvis man skal spise tatar i Aalborg, kan jeg anbefale restaurant Rusk, hvor man kan få den bedste tatar i byen, lyder det grinende fra Peter.

Det er på onsdag, du kan se, om den aalborgensiske kok hiver sejren hjem i Hell's Kitchen. Der vises finalen nemlig på TV3.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...