Iværksætteren Joakim Skak fra Nørresundby er idemanden bag MinRecept, der kan spare dig mange ture forbi apoteket i fremtiden

AALBORG: MinRecept er en platform, der gør det muligt at få sin medicin på abonnement og få det leveret lige til døren. Indtil videre er det primært p-piller, men makkerparret bag har store drømme.

23-årige Joakim Skak er indbegrebet af en iværksætter. Han knokler derudaf med lange arbejdsdage, og så har han, trods sin unge alder, allerede prøvet kræfter med webshops og et marketingbureau. Det var mest på hobbybasis, men i dag satser han det hele på virksomheden MinRecept, som han ejer sammen med Michael Bendtsen.

Ideen til projektet kom fra en lidt uventet kant. Det blev nemlig et opslag på det sociale medie Jodel, som satte det hele i gang.

- Jodel er en platform, hvor man anonymt kan skrive alt muligt. Stort som småt. Jeg blev bedt om at downloade det af en kammerat, og det første opslag jeg så, var skrevet af en pige, som var træt af at skulle på apoteket efter p-piller. Det fik mig til at tænke, om der ikke var nogen, der kunne levere dem automatisk. Jeg lavede lidt research, og det var der ikke. Så det ville jeg gøre, fortæller Joakim Skak og fortsætter:

- Jeg ringede til min kammerat Michael, som jeg altid sparrer med om sådan nogle projekter. Så forklarede jeg ham ideen, og han ringede tilbage en time efter og syntes, der godt kunne være noget i det.

Camilla Gammelgaard
Joakim Skak fik ideen til MinRecept på Jodel, hvor en pige skrev, hun var træt af at skulle på apoteket efter p-piller. Foto: Jesper Thomasen

Siden da er det gået stærkt. I dag er der kommet to udviklere på, og så har iværksætterne fået et samarbejde i stand med Aalborg Løveapotek, som står for håndteringen af medicinen.

- Det fungerer rigtig godt. De står for det sundhedsfaglige og det praktiske med at sende medicinen ud. Det må vi ikke selv. Vi står til gengæld for platformen, der gør det muligt, forklarer Joakim Skak.

Interessen for MinRecept er stor, og firmaet har allerede mange kunder i hele landet. I fremtiden satser makkerparret dog på at kunne tilbyde servicen til mange flere.

- Lige nu har vi kun p-piller, p-plastre og mini-piller, men det er helt klart relevant for os at kigge på sådan noget som blodtryksmedicin, hormonmedicin, astmamedicin og så videre, så det også kan blive leveret hjem til borgerne. Vores vision er at hjælpe folk, så de ikke er afhængige af at skulle på apoteket, siger Joakim Skak og afslutter:

- På sigt kunne det også være rigtig sjovt at kigge mod udlandet. For eksempel Norge, Sverige, Tyskland og Holland. De første par år her er det dog vigtigt at komme godt ind på det danske marked.

Camilla Gammelgaard
MinRecept sørger for, at man kan få sine p-piller, p-plastre eller mini-piller leveret automatisk. Foto: Jesper Thomasen
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...