Endnu en gang kan Thomas Kastrup-Larsen tage borgmesterkæden om halsen i en by, som han har en stor kærlighed til og mange gode minder fra.

AALBORG: Thomas Kastrup-Larsen er en populær mand i Aalborg. Det blev slået fast ved Kommunalvalget, hvor han fik hele 29.509 personlige stemmer og blev genvalgt som byens borgmester. Dog er det ikke det, der farver hans blik på byen.

Når jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

- Jamen så tænker jeg på en levende og festlig by med rigtig meget gang i den og med rigtig stor tilflytning. Mere personligt så vækker den en masse følelser i mig i forhold til, at det er her, jeg har fået mine børn. Det er her, hvor jeg oplever, at folk har taget rigtig godt imod mig. Og så er det her, at jeg har fået en masse gode oplevelser. Det er alt fra at vinde det danske mesterskab med AaB til at blive borgmester til de små ting, som at sidde på en café med en ven eller gå rundt i byen.

Camilla Gammelgaard og Michael Koch (foto)
Thomas Kastrup-Larsen er netop valgt som borgmester i Aalborg.

Nu er du lige blevet genvalgt som borgmester, har det ændret dit forhold til byen?

- Mit forhold til Aalborg er ikke defineret af, om jeg er borgmesteren eller ej. Jeg har en kærlighed til den her by, fordi jeg synes, den er skøn og fantastisk, og fordi her er nogle dejlige mennesker. Så uanset om jeg er borgmester, så er det ikke det, der farver mit blik på Aalborg.

Hvilke steder betyder noget særligt for dig i byen?

- Der er jo mange. Havnefronten synes jeg er fantastisk. Især om sommeren når der er masser af liv, og så elsker jeg at løbe og dyrke motion der. Jeg synes også, at der er mange små hyggelige cafeer og steder, hvor jeg godt kan lide at komme. For eksempel La Bottega, der ligger lige nede bag rådhuset, det synes jeg er et mega hyggeligt sted. Jeg kan også godt lide at komme på Ulla Terkelsen London, det er rigtig hyggeligt. Der er også Penny Lane, som er et rigtig rart sted at komme. Jeg bruger byen meget, og jeg kan godt lide at bevæge mig rundt i gaderne. Der er mange steder, jeg kan nævne.

Camilla Gammelgaard og Michael Koch (foto)
Borgmesteren er i julestemning, og han var også frisk på at snakke lidt om danske traditioner.

Nu løber du jo meget. Har du nogen favoritruter i Aalborg?

- Jeg løber cirka fire gange om ugen tidligt på morgenen, så det har jeg helt klart. Efter kulturbroen er kommet, så bruger jeg den en hel del. Og der bruger jeg både havnefronten på Aalborgsiden og på Nørresundbysiden. Når jeg skal have lidt mere stigning på, det skal man jo engang imellem, så synes jeg Skovdalen er helt fantastisk oppe ved Aalborgtårnet og nogle af de bakker, der ligger der. De er gode at løbe på. Jeg kan også godt lide at løbe rundt og se på byudvikling, så løber jeg for eksempel ud forbi Østerhavn, Spritten, Eternitfabrikken og alle de steder, hvor der sker en masse. Nu kommer der også snart meget gang i den på Stigsborg på Nørresundbysiden, så der kommer jeg nok også til at løbe meget forbi.

Er der mennesker i byen, der betyder noget særligt for dig?

- Der er en hel del. En af dem er afdød nu, men jeg vil nævne Kaj Poulsen, den tidligere formand for LO, for han var rigtig god til at tage sig af mig, da jeg først kom ind i Byrådet. Generelt er der mange, men der er selvfølgelig også min kone, hun er vigtig at få med.

Har du nogen særlige minder fra byen?

- Der er masser at tage af. Da vi vandt mesterskabet med AaB i 2007/08. Den fest husker jeg særligt meget, jeg synes, det var en helt speciel oplevelse. Men jeg synes også, at det er de små ting, såsom oplevelser jeg har haft med venner og familie rundt omkring i byen. De fylder ligeså meget som de store ting. Selvfølgelig er der også første gang, jeg blev valgt i Byrådet i 1997. Den dag husker jeg også meget tydeligt. Der var jeg DSU’er, så det blev fejret med en hel del øl. Det har ændret sig lidt med tiden.

Camilla Gammelgaard og Michael Koch (foto)
Thomas Kastrup-Larsen elsker Aalborg.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...