Den danske pop-duo Eugenia har fået en chance, som mange danske artister kun kan drømme om

De havde nemlig besøg af holdet bag den populære amerikanske realityserie ’Real Housewives of Dallas’ i foråret. I denne uge får over 300 millioner seere over hele verden så mulighed for at stifte bekendtskab med musikken fra deres debut-EP

I april besøgte de seks feterede fruer fra Dallas og deres tv-hold Danmark. Det gjorde de ikke kun, fordi landet ligger på listerne over verdens bedste steder, men også fordi den ene housewife - Cary Deuber - har danske rødder.

Realityserien når ud til 300 millioner seere i hele verden og er ekstremt populær blandt især de amerikanske seere. De kan nu følge med på tæt hold, når Cary Deuber kontakter sin danske kusine Camilla Lily Pape og hendes mand, Johan Ask Pape, for at arrangere et besøg på dansk jord og overrasker de andre fruer med nyheden om turen til det eksotiske Norden. Musiker og filmskaber Johan Ask Pape (vokal, bas) blev født og voksede op i Nibe og havde sin gang på Nibe Musikskole, og var en del af den lokale musikscene i og omkring Nibe i sine ungdomsår.

Her ses popduoen Eugenia bestående af Camilla Lily Pape og Johan Ask Pape. Foto: Alexander Ditlev Gorm

Johan er sanger og bassist i popduoen Eugenia, der derudover også består af Camilla Lily Pape (lead vokal, keys) – som Johan også danner par med privat. Duoen havde tilfældigvis planlagt en releasekoncert for deres debut-EP ’ Vildt + Sødt’ i foråret, og på den måde endte hele det 40-mand store tv-hold og alle seks fruer med at deltage i duoens koncert på Nørrebro. Eugenias EP-udspil fulgte op på sidste års debutsingle ’Byen’, der lå nr. 1 på P3’s ’Det Elektriske Barometer’ og fik positiv omtale på en række blogs både herhjemme og i Sverige, Tyskland, England og USA. Men duoen har ikke tidligere haft mulighed for at nå ud til så mange mennesker i hele verden, og det har været en stor oplevelse at blive en del af ’Real Housewives of Dallas’:

– Det var virkelig hyggeligt at have holdet fra ’Real Housewives of Dallas’ med til vores release-party. Det virkede som om, de nød koncerten. De seks smukke housewives stod allerforrest, og de spurgte ind til de danske tekster og vores nordisk klingende univers og var i det hele taget meget engagerede i Eugenia og vores musik. De købte alle sammen en vinyl efter koncerten og insisterede endda på at få dem signeret, fortæller Johan Ask Pape.

Episoderne, hvor duoen medvirker, bliver sendt 7. og 14. november, og 86 millioner husstande i USA, Canada, Australien og Europa har mulighed for at se med. Det er kun få danske artister, der får mulighed for at nå ud til så mange seere over hele verden. Serien er også populær herhjemme. Man kan blandt andet se den på streamingtjenesterne Hayu og Amazon Prime.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...