Radio Nordjyske rækker ud til lokale musikere og har udvalgt Jonas Ringtved til et besøg i studiet

AALBORG: Coronakrisen sætter mange begrænsninger, og er blandt andet skyld i aflysninger af koncerter og events over hele verden. Det presser naturligvis musikerne, og det har sat gang i et lokalt samarbejde mellem ANR, Radio NORDJYSKE og KORMA, som i denne tid sætter ekstra fokus på nordjysk musik både på radiostationerne og på de sociale medier.

Jonas Ringtved er en af de nordjyske musikere, som har fået glæde af samarbejdet. Han er nemlig blevet udvalgt til at komme en tur i Radio Nordjyskes studie på Langagervej til en snak, og så fik lytterne naturligvis også lov at høre hans nummer Midsummer.

Italiener startede det hele

Den 25-årige Jonas Ringtved er født og opvokset i Aalborg, og for ham har musikken næsten altid været det allervigtigste.

- Jeg laver stort set ikke andet end at spille musik. Det er min eneste passion, fortæller han.

Selvom han altid har boet her i byen, så kom startskuddet til musikerlivet et helt andet sted fra.

- Jeg var på ferie i Italien med min familie og der så vi en guitarist spille. Da jeg kom hjem, ville jeg også bare have en guitar, fortæller han.

Da de første to akkorder var på plads, startede han et punkband i en kælder med en kammerat, og det faldt måske lidt ud i forhold til klassekammeraternes musiksmag. Stilen ændrede sig dog først, da Jonas Ringtved startede på efterskole.

- Det gik op for mig, at jeg ikke kunne finde ud af noget på en guitar endnu, og så gik det virkelig op for mig hvor magisk, musik er, fortæller han.

Camilla Gammelgaard
Musik betyder alt for Jonas Ringtved. Foto: PR Foto

Teksterne er vigtige

Efter nogle år blev han en del af bandet Salvia, som i opstarten fik ros for musikken men kritik for teksterne. Det satte gang i helt en ny måde at skrive på for Jonas Ringtved.

- Tekster betyder exceptionelt meget for mig nu. Fra første gang jeg skrev en tekst, som gav mening, med Salvia, så fandt jeg ud af, det var måden, jeg kunne udtrykke mig på og måden, hvor jeg kunne få ord på de ting, som man normalt ikke kan få ord på, fortæller han.

- Musikken har været med til at sætte et lys på mørket for mig.

Der er mange ting omkring Jonas Ringtved, der inspirerer ham. Om nummeret Midsummer fortæller han:

- Jeg kom til at se på mig selv på mig selv som tre forskellige personer i løbet af en dag. Om morgenen fungerer jeg aldrig, om middagen fortryder jeg, at jeg ikke fungerede om morgenen, og så bliver jeg åben og frisk om aftenen på en eller anden måde. Det er det, teksten handler om. Uanset hvor træls alt kan virke om morgenen, så kan det se lysere ud om aftenen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...