Efter to måneders nedlukning er haven klar til både forår og gæster

AALBORG: Det er med lige dele glæde og sommerfugle i maven, at Aalborg Zoo i dag åbner lågen og igen byder gæster indenfor.

Det sker, efter haven siden begyndelsen af januar har været lukket på grund af corona.

- Vi glæder os rigtig meget, men er selvfølgelig også lidt spændte på det hele, siger direktør Henrik Johansen.

Han tilføjer, at det nu engang er Zoos opgave at formidle viden om dyr og vise dem frem, og derfor er det bare sjovest, når der er gæster i haven.

- Vi synes også, at det er blevet taget rigtig godt imod, at vi genåbner, også selv om der er nogle betingelser for at komme ind, siger han.

Vil du en tur i Zoo, er det nemlig et krav, at du kan fremvise en negativ coronatest, der er maksimalt 72 timer gammel, og at du har noget ID. Børn under 15 år er fritaget fra at vise test.

- Det er myndighederne, der har pålagt os det krav, og vi vil gøre alt for at få det til at forløbe så glat som muligt, lyder det.

Frem mod weekenden vil der derfor blive sat festivalhegn op foran indgangspartiet og en pavillon, hvor du skal vise dit coronasvar, før du når frem til selve Zoos indgang.

- På den måde forsøger vi at dele betjeningen op i to for at få det hele til at glide lidt lettere, forklarer Henrik Johansen.

I selve haven kan du gå på opdagelse mellem de udendørs anlæg - de indendørs anlæg er lukket. Dog er Zooshoppen og toiletter åbne, og du kan købe takeaway i udvalgte spisesteder.

Hvor mange, der så forventes at besøge haven de kommende uger, tør Henrik Johansen ikke gætte på. For på den ene side, mener han, at mange har et behov for og en lyst til at komme ud og opleve noget, på den anden side kan der også være nogen, der finder det besværligt med kravet om test.

- Vi plejer at gå ind i vores højsæson til påske. Men jeg kunne måske godt tro, at den bliver rykket lidt frem i år, fordi mange af os er ved at være trætte af at være hjemme, og der ikke er så meget at lave. Det kommer dog også an på om vejret er med os, siger han.

Zoo har åbent mellem kl. 10 og 17 i dag. Du kan læse mere om alt det praktiske på Zoos hjemmeside eller ved at trykke her

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...