Smittetrykket er nu det laveste i fem uger

AALBORG: Det går den rigtige vej i Aalborg lige nu. Smittetrykket for covid-19 er faldet markant de seneste dage, sådan at det nu er det laveste i fem uger, skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelse.

- Vi følger smittetrykket ganske nøje og glæder os over, at det nu endelig er faldet efter nogle uger i den høje ende. Det er uden tvivl, fordi borgere og medarbejdere har holdt ud og holdt fast i de gode vaner. Det skal I have tak for. Men jeg er også nødt til at sige, at det skal vi blive ved med, for vi har før set, hvor hurtigt det kan vende, siger Jan Nielsen, der er direktør i Ældre og Handicapforvaltningen og står i spidsen for Aalborg Kommunes sundhedsberedskab.

Det såkaldte incidenstal, der viser antallet af smittede pr. 100.000 borger, var på knap 200 i begyndelse af november og er nu under 50.

Færre smittede skolebørn

Særligt på skoleområdet er der gode nyheder. På ganske kort tid er vi gået fra at have over 100 smittede elever på én uge til kun at have registreret to nye smittetilfælde i denne uge.

- Den positive udvikling skyldes blandt andet skolernes store arbejde og forældrenes opbakning, ved at de holder eleverne hjemme og får dem testet, når det er nødvendigt. Derfor har vi også sendt tak ud til alle for den fælles indsats, siger Jakob Ryttersgaard, der er direktør for skoleforvaltningen, og tilføjer:

- Vi ved godt, at det ikke altid er lige let, og at særligt børnene giver afkald på en del. Men det er lige nu, at det er ekstra vigtigt at fortsætte de gode vaner omkring afstand og håndhygiejne og så videre. Og så er det jo en formildende omstændighed, at vi kan se, at det er med til at komme smitten til livs, og vi er glade for, at så mange nu er tilbage i skole, siger han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...