Den danske klassiker ”Nøddebo Præstegård” kan opleves i en ny version i Aalborg Hallen 28. og 29. november. Privatfoto
Livet her

Jul med Nicolai og nisserne

Ny version af klassikeren Nøddebo Præstegård i AKKC

26. oktober 2017 kl. 15:23

AALBORG: Ingen jul uden "Nøddebo Præstegård". 28. og 29. november kan man opleve den danske klassikere i en helt ny og mere kærlig version i Aalborg Hallen.

Der er dømt julehygge for hele familien, når den frække Nicolaj og alle nisserne laver juleløjer på den store scene.

Folketeatret og Odense Teater tager på turné med Folketeatrets roste jubilæumsudgave af Nøddebo Præstegård fra 2013. Juleeventyret forbi Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor familieforestillingen kan opleves både tirsdag 28. og onsdag 29. november kl. 18.

I julefortællingen følger man den livlige Nicolaj og hans lærde brødre, der egentlig skulle bruge juleferien på at studere. Nicolaj får dog lokket dem på andre tanker, så de drager til Nøddebo, hvor Nicolaj laver løjer og holder den mest vidunderlige jul, man kan ønske sig.

Rollen som Nicolaj er blevet spillet af mange af landets mest folkekære skuespillere gennem tiden. Ove Sprogøe var over 40 år, da han sidste gang spillede Nicolaj på Folketeatret i København. Efterfølgende har hans søn Henning Sprogøe haft rollen, og nu er det Ove Sprogøes barnebarn, Mathias Sprogøe Fletting, der har overtaget rollen som den charmerende Nicolaj.

Det er dog ikke kun Nicolaj, der sætter fut i præstegården. Det myldrer nemlig frem med nisser, der sætter gang i handlingen som aldrig før.

Instruktøren Kasper Wilton står bag den nye og kærlige version af den kendte klassiker, der er elsket af de fleste. Denne gang har nisserne en større rolle i fortællingen, som er med til at give børnene en magisk julehistorie, de sent glemmer.

Den nye version af juleklassikeren kræver selvfølgelig også nye sange. De er derfor produceret af Niels Brunse og Niels Lindén, og kapelmester Jens Krøyer sørger for stemningsfuld musik, der vil tænde julelys i publikums hjerter.

Annonceret indhold

Nyeste