Der er god grund til at presse næsen mod ruden hos restauranten, hvor den store hjemmelavede juleudstilling stråler ud mod Vesterbro

Byens vinduer er efterhånden pyntet op flere steder, og nogen gør mere ud af det end andre. Hos San Giovanni, der i år har kunnet fejre 30 års fødselsdag, går de all in med en hjemmelavet julekrybbe. Giovanni Volpi har nemlig fundet sig en hobby, som han deler med vennerne Sørn Jensen og Peter Rasmussen.

– Vi var på et loppemarked i Italien, og der fandt vi nogle forskellige figurer, som vi købte og tænkte, at nu skulle vi i gang med at lave en julekrybbe, fortæller Giovanni Volpi.

Camilla Gammelgaard Johansen
Pizzaer og Jesusbarnet kan sagtens gå hånd i hånd i en julekrybbe. Foto: Lasse Sand

Figurerne af plastik ligger dog stadig i kassen, for trekløveren besluttede i stedet, at alt skulle være hjemmelavet.

– Vi har lavet alting, undtagen motorerne, selv. Og det er faktisk genbrug. Vi bruger for eksempel frugtkasser, gamle plader, bølgepap og flamingokasser, fortæller Giovanni Volpi.

På den måde har gamle skuresvampe fået nyt liv som buske, altså efter de har været en tur i blenderen og er blevet malet grønne, og brugte pensler er blevet til græs. Men selvom alt er hjemmelavet, så betyder det ikke, at udstillingen er simpel. Tværtimod kan mange elementer bevæge sig, og så er der tænkt over hver en detalje.

For eksempel er der en tro kopi af et springvand i Rom, en vandmølle der får et andet element til at køre og ikke mindst en lille bagerforretning, hvor brødene er ægte, selvom de er miniaturestørrelser.

– Ja jeg har selv bagt brødene i vores ovn, griner Giovanni Volpi.

Camilla Gammelgaard Johansen
Her ses forrest Giovanni Volpi og Peter Rasmussen, der er ved at få styr på detaljerne i julekrybben. Foto: Lasse Sand

Det er tredje år, at San Giovanni har en julekrybbe i vinduet, men hvert år bliver det større. Og der er efterhånden brugt en del timer på projektet, som er blevet lidt af en hyggehobby for de tre, som mødes hver tirsdag for at arbejde på udstillingen.

– Det er en hobby, men Sørn er professionel. Han har mange gode ideer, og så skælder han ud og det hele. Han siger: "Op og stå nu, vi skal ned og lave noget", griner Giovanni Volpi.

– Ja det bliver jeg jo nødt til, ellers bliver vi jo aldrig færdige, lyder det lynhurtigt fra Sørn Jensen.

Julekrybben tiltrækker en del opmærksomhed fra de mange forbipasserende på Vesterbro.

– Der er rigtig mange, som stopper op og kigger på det. Især om aftenen hvor de kan se lyset. Der er også mange, som har været og kommentere det, siger Giovanni Volpi.

Næste år kan aalborgenserne glæde sig til en større version af julekrybben, for det er allerede besluttet, at endnu et vindue skal inddrages til udstillingen.

Camilla Gammelgaard Johansen
Der er tænkt over hver en detalje i julekrybben. Foto: Lasse Sand
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...