Livet her

Julemagi og eventyr: Jonas Jensen skaber sit helt eget juleunivers

Blomsterdesigneren går all in på julen og dens pynt - se billederne her

19. november 2020 kl. 17:57

AALBORG: Glitter, julekugler, lyskæder og stjerner - og selvfølgelig meget mere samt et juletræ i hvert eneste rum i lejligheden. Det er jul hos blomsterdesigner Jonas Jensen, der som sædvanlig går all in på at forvandle sit hjem til et storslået julelandskab.

Her i spisestuen er temaet hvidt. Foto: Martin Damgård

- Jeg har altid stået i blomsterbutik, og når jeg dagligt arbejder med julen der, så skal der meget til, før jeg kommer i julestemning herhjemme, siger han, der har forretning på hjørnet af Jernbanegade og Vingårdsgade

- Jeg bliver nemt inspireret, og så bygger jeg ellers på juleuniverset hjemme i lejligheden - mere skal ha' mere. Der skal hele tiden nyt på, jeg synes, at det er sjovt at udvikle. Det er fedt, når det hele er lidt crazy - på den gode måde. Jeg har altid syntes, at det er sjovt at iscenesætte.

Masser af juletræer, lyskæder, julekugler og anden pynt fylder lejligheden med hygge, Foto: Martin Damgård

Allerede i efterårsferien bliver hjemmet i Algade fuldstændig forvandlet, når den prisvindende blomsterdesigner gi'r den gas med forskellige farver og alverdens pynt til den storslåede side. Spisestuen er et hvidt vinterunivers, i dagligstuen er den gennemgående kulør årets modefarve blå, og her står det største juletræ på sofabordet. Køkkenet er holdt helt i rødt, mens soveværelset er pyntet med guld.

- Jeg elsker, når det hele bliver sådan lidt amerikaner-overfyldt.

Og når kalenderen viser midt i december, bliver billedet for alvor fuldendt.

- Så pynter jeg op med masser af buketter og hyacint-løg - og så er her selvfølgelig også småkager.

Der er juletræer i alle rum - også her i køkkenet, hvor julens farve er rød. Foto: Martin Damgård

Jonas Jensen tøver ikke med at kalde sig selv for et rigtigt julemenneske, og han ved godt, at hans juleunivers kan virke overvældende på nogen.

- Men jeg synes, det er hyggeligt, og der skal også være plads til forskelligheder. Her er jeg tryg og tilpas, vores eget hjem er et frirum, hvor man kan gøre lige, hvad man vil, siger han om lejligheden, som han deler med sin partner Thomas.

Og mens al den julepynt er en opgave, der for de fleste måske ligner et kæmpe arbejde, så er det helt anderledes for Jonas Jensen.

- Jeg gør det her for mig selv. Jeg elsker julen og at pynte op, jeg slapper fuldstændig af i det. For mig er det hygge og ren terapi.

Opgangen i Algade er også pyntet til jul. Foto: Martin Damgård

Og det stopper ikke her; for andet år i træk har Jonas Jensen nemlig også forvandlet hele opgangen, hvor han bor, til et sted fyldt med julehygge.

- Sidste år lavede jeg et hvidt stjernetema, og i år har udlejeren givet lov til, at det får fuld skrue, siger Jonas Jensen.

- Så i år har jeg valgt et rødt tema, det er hyggeligt og varmt. I en tid hvor vi alle er udfordret af corona, bringer det os tættere sammen. Og for mig sender det også tankerne hen mod trygge barndomsminder.

Netop minder - både nye og gamle - er en stor del af Jonas Jensens jul.

I dagligstuen fylder juletræet hele sofabordet. Foto: Martin Damgård

- Jeg tænker på min barndom, det var en tryg tid med mine forældre og søskende. Jeg er vokset op på en gård, og julen minder mig om dengang, jeg som ung tog bussen hjem fra skole og gik i regnen over markerne. Og den trygge følelse af at komme hjem, når jeg så juletræet på gårdspladsen - det var fantastisk, siger han.

- Magien i julen har altid fascineret mig. Og i dag elsker jeg at komme hjem til vores julehygge i både lejligheden og opgangen.

Annonceret indhold

Nyeste