Julemandens humør er på frysepunktet

AALBORG: Et sted højt oppe langt mod nord sidder der en mand med et stort hvidt skæg. Han kigger lidt tomt ud på sine rensdyr. Det bliver en meget mærkelig jul i år. Aalborg:nu fangende Julemanden, som vi alle forbinder med jul i Aalborg.

I går kom meldingen om, at julemarkedet i år aflyst og ikke nok med det. Julemandens ankomst og daglige færden rundt i Aalborgs gader bliver der heller ikke noget af.

- Nej, det bliver meget mærkeligt. Da meldingen kom i går var mit humør på frysepunktet. I år skal jeg jo ikke til Aalborg, og jeg kan derfor heller ikke besøge alle de børnehaver, jeg plejer at besøge, lyder det skuffet.

Julemanden hedder til daglig Peter Gislund og har et helt almindeligt job, som han normalt skal holde fri fra. Men da han ikke kommer til at have den daglige gang i Aalborg, bliver det svært at besøge de børneinstitutioner, han plejer.

Læs også: Julemarkedet i Aalborg er aflyst i år.

Det er heldigvis ikke sådan, at han slet ikke får lov til at komme ud i år.

- Sammen med julemandslavet skal vi på søndag op til kulturhuset og skulpturparken i Blokhus, hvor vi skal åbne deres magiske jul, lyder det håbefuldt fra Julemanden.

Normalt er Julemanden en meget travl mand i november og december. Men i år bliver julen altså meget anderledes.

- Nissemor og jeg skal bruge tiden på at bage en masse julesmåkager. Jeg skal lave en masse ting, jeg normalt ikke plejer at lave i december. Som min kone sagde: - Vi får en helt anderledes jul i år. Hun er slet ikke vant til, at jeg skal være hjemme i den tid. Så hun får nok svært ved at klare, at jeg går rastløst omkring, lyder det grinende fra Julemanden.

Selvom der kommer til at være masser af tid til at gå Nissemor på nerverne, er der dog ting som ikke ændrer sig.

- Jeg har naturligvis travlt lige omkring juleaften. Der har jeg en masse besøg, jeg skal på. Jeg skal jo også ud med gaver, lyder det med velkendte dybe latter.

Da vi fangede Julemanden var humøret stadigvæk lige omkring frysepunktet, men det steg heldigvis undervejs.

- Jeg kan godt mærke, at mit julehumør bliver lidt bedre, når jeg taler om, at at jeg trods alt skal ud og glæde børn. Jeg regner da også med, at mit humørbarometer nok skal ramme 24, lige omkring 24. december, griner Julemanden.

Om han eventuelt skulle dukke op i Aalborg på et tidspunkt i forbindelse med julen, svæver stadigvæk i det uvisse.

- Indtil videre er der ingen planer om, at Julemanden skal besøge Aalborg. Men julen er jo fyldt med overraskelser, og i disse dage er der intet, der er sikkert. Måske sker der en udvikling i smittetallene, så vi alligevel kan finde et par dage, hvor han kan dukke op, lyder det fra direktør i Aalborg City Flemming Thingbak.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...