Restaurationsskibet skal tjekkes og have bundsyn

AALBORG: Prinses Juliana - det flydende restaurantskib på Vestre Havnepromenade i Aalborg, sendes i flydedok for at gennemgå det lovkravsmæssige syn og tjek. Der er afgang fra Aalborg i dag fredag.

Det sker kun hvert 10. år, så det bliver en stor oplevelse at se, når det tidligere hollandske og snart 87 år gamle skib skal i flydedok hos Thyborøn Shipyard.

Rederiet Limfjorden er entreret til opgaven med at få bugseret det 38 meter lange og 300 tons tunge skib til Thyborøn. Der er ikke længere nogen skibsmotor ombord, brug af slæbebåde er nødvendigt for at kunne besejle Limfjordens vande.

- Skibet skal i dok. Her kan man så få afrenset hele bunden for alger og nybehandlet med bundmaling og foretaget mindre reparationer mv. Der bliver tillige udført en teknisk tykkelsesmåling af skrogets tykkelse samt foretaget et generelt omfattende teknisk skibssyn af dygtige ingeniører, fortæller direktør John Andersen.

Hvis det grundlæggende eftersyn går planmæssigt og uden store komplikationer, så godkendes prinsessen til fortsat drift de næste 10 år.

- Den gamle dame skal fungere mange år endnu. Alt afhængig af, hvor omfattende eftersynet bliver, påregner vi også at få malet og opfrisket den øvrige del af skibet udvendigt, mens den nu er i tørdok, så hun fortsat kan pryde havnefronten i Aalborg, siger han.

Det forventes at Restaurantskibet Prinses Juliana - med besætning ombord - står klar til at servicere de mange gæster igen fra primo februar.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...